23948sdkhjf

Nu kan industrirobotter få 3D-syn

| Medlemsnyhed | Indrykket af Manomatic ApS

Robotter får installeret ”øjne”, så de kan se, plukke og placere ting fra et transportbånd eller en kasse. Vision hedder den teknologi, som gør maskinerne i stand til at varetage mere komplicerede opgaver, og som er på vej ind i dansk industri.

Den midtjyske virksomhed Manomatic har fået en række nye, højteknologiske produkter i sortimentet i form af industrirobotter med 2D eller 3D-syn via et kamera. Det åbner op for flere muligheder for automatisering i en produktion, fortæller salgschef i Manomatic, Claus Capion:

– Seende robotter giver effektive arbejdsgange, fordi de kan plukke og placere tusindvis af emner i vidt forskellige former, materialer og størrelser fra fx et bånd, en palle eller en kasse. De kan programmeres til bin picking, håndtere tunge løft og udføre opgaver, der er opslidende for et menneske. Det er vejen frem til stabil produktion, lavere produktionsomkostninger, højere konkurrenceevne og et bedre arbejdsmiljø.

Succes i andre lande
Vision bliver allerede brugt i flere europæiske lande med succes. Det er endnu ikke udbredt i Danmark, men teknologien er klar, og automatiseringseksperterne ser spændende perspektiver:

– Vision er efterhånden gennemtestet og fungerer stabilt. Vi tror på, at det bliver en uundværlig del af produktionen i fx metal-, træ-, plastik-, fødevare-, og medicinalvirksomheder. Det er oplagt mange steder, idet en løsning med et kamera og en robot er et forholdsvist enkelt setup for slutbrugeren, siger Claus Capion.

Robotter med vision
Han arbejdsplads udvikler, implementerer og servicerer robotløsninger med vision. Løsningerne programmeres til forskellige opgaver, fx kan en robot med 3D-kamera klare bin picking, plukke og placere tusindvis af emner i bulk i flere lag, palettere, finde dele eller kasser og mange andre ting. 3D-kameraerne produceres af belgiske Pickit og kan i mange tilfælde integreres i de robotter, som virksomheden måske allerede har. 2D-syn hører sammen med robotter fra Denso. Produktet hedder Eyefeeder, og Manomatic er certificeret integrator. Det kan bruges som fødesystem til udsortering og håndtering af mindre emner.

Tjener sig hurtigt ind
Ifølge Claus Capion kan der være mange fordele ved at investere i robotter med syn.

– Både store og små produktionsvirksomheder kan have fordel af at automatisere.
De kunder, som køber vision hos os, er glade for maskinernes stabilitet, driftssikkerhed og hastighed. Der skal ikke sidde et menneske 37 timer om ugen og håndtere ting ved en produktionslinje. Det gør robotten 24/7. Du sparer mandskab og får en hurtigere, mere stabil og fejlfri proces. Dit produkt bliver billigere at producere, og du skaber overordnet en bedre arbejdsplads, pointer han.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Manomatic ApS

Katmosevej 21
8800 Viborg
Danmark
Manomatic ApS

Send til en kollega

0.095