23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ishøj Mekaniske får pris for indsats

Ishøj Mekaniske har i dag modtaget DI Roskilde/Køge Bugts regionale Praktikpladspris for 2020, der hylder virksomheder, der gør en særlig indsats for at uddanne fremtidens faglærte.

Det skyldes vores store engagement for at få flere unge i lokalområdet til at vælge en karriere i industrien.

Udover at 20 procent af vores ansatte på maskinfabrikken er lærlinge, er prisen overrakt på baggrund af Ishøj Mekaniskes engagement med skole praktikanter, åbne projekter med Greve kommune samt virksomhedsbesøg og åbent hus-arrangementer for folkeskoleklasser fra lokalområdet.

”Det har i årevis været vigtigt for os at tage ansvar for at uddanne flere lærlinge og give de lokale folkeskoleelever en bedre viden om de karrieremuligheder, der følger med en erhvervsfaglig uddannelse i industrien,” lyder det fra Ishøj Mekaniskes administrerende direktør og ejer Allan Rasmussen. Han tilføjer:

”Hvis bare en elev finder frem til netop den erhvervsuddannelse, som giver ham eller hende et spændende arbejdsliv, har vi været med til at gøre en stor forskel. Derfor er vi utrolig stolte over den store anerkendelse, vi modtager for vores arbejde med de unge.”

Flere unge fra lokalområdet vælger en erhvervsuddannelse

Indsatsen for at få flere unge fra lokalområdet til at vælge en erhvervsuddannelse virker.

Tal fra Greve Kommune viser nemlig, at 19,8 procent af eleverne fra 9. og 10. klasse i år har valgt at fortsætte på en erhvervsuddannelse – en stigning på 3,6 procentpoint sammenlignet med sidste år.

Indsatsen har samtidig inspireret andre virksomheder i lokalområdet til at bidrage til at uddanne fremtidens faglærte.

”Ishøj Mekaniske er en af de lokale virksomheder i Greve, der har påtaget sig et kæmpe socialt ansvar for at uddanne flere unge og skabe en tættere kobling. De har blandt andet været en del af kommunens Åben Skole Projekt og holdt oplæg på nogle af Greves lokale folkeskoler,” lyder det rosende fra Greve kommunes borgmester Pernille Beckmann, der ved overrækkelsen af prisen til Ishøj Mekaniske holdt tale. Hun tilføjer:

”Det har alt sammen medvirket til, at flere elever har fået øjnene op for, hvad man kan blive inden for de erhvervsfaglige fag. Det fortjener en stor anerkendelse.”

DI’s Praktikpladspris blev overrakt af Carsten K. Jensen, formand for Dansk Industri Roskilde og Køgebugt samt adm. direktør i CKJ Steel. Alle medarbejder hos Ishøj Mekaniske deltog også ved overrækkelsen.

Læs mere om Ishøj Mekaniskes indsats for at få flere unge til at gøre karriere i industrien

IMAS A/S
Geminivej 4
2670 Greve
Greve Kommune
Danmark
CVR nummer: DK48248713
P nummer: 1001910957

Kontaktperson

AR

Send til en kollega

0.047