23948sdkhjf

R&D installerer anlæg til udvinding af græsprotein

| Medlemsnyhed | Indrykket af R&D Test Systems

R&Ds Engineering and Automation team har i lang tid udviklet på et anlæg, der kan producere græsprotein, som et mere klimavenligt alternativ og modsvar til soyaproteinet.

Installationen af verdens første kommercielle økologiske raffinaderi af græsprotein er nu startet. R&Ds Engineering and Automation team administrerer og leverer både den software og HMI, som er nødvendigt, for at projektet kan blive en realitet. Anlægget bygges tæt på Ausumgaard biogasanlæg, hvortil græsproteinet vil produvere et tørt og fast restprodukt, som også vil bidrage til den samlede produktion af biogasser. 

Det er første gang i Danmark, at et bæredygtigt og lokalt produceret anlæg af denne type er udviklet og installeret. Hovedproduktet bliver bæredygtigt koncentreret græsprotein, der i første omgang vil blive brugt til foder, såsom svin- og fjerkræfoder. Dette giver producenterne et klimavenligt alternativ og en mere bæredygtig proces sammenlignet med det sojaprotein, der i øjeblikket importeres hele vejen fra Sydamerika og Asien. 

Thomas Andersen, afdelingsleder for Engineering and Automation, siger, "Vi er meget glade for at starte installationen af anlægget, og vi forventer, at starte med at teste med kløvergræs i uge 28". 

Tailor Grass Projektet er et GUDP-finansieret projektet, hvilket betyder, at det understøttes af en subvention fra 'Grønt Udviklings- og demonstrationsprogram'. I samarbejde med SEGES, Vestjyllands Andel og Ausumgaard har R&D derved fået muligheden for at udvikle dette testanlæg, som kan udvinde protein fra græs. Læs mere om projektet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
R&D Test Systems

Sigma 3
8382 Hinnerup
Danmark
R&D Test Systems

Send til en kollega

0.062