23948sdkhjf

AB Electric sætter lys på 24.000 m2

| Medlemsnyhed | Indrykket af AB Electric A/S

AB Electric har netop afsluttet installationen af belysning på en ny 24.000 m2 lagerplads hos Isover i Vamdrup.

Installation og projektering af hele projektet er koordineret af vores afdelingschef Lars Ludvig.

”Et belysningsprojekt af denne størrelse er en spændende udfordring. Der er mange faktorer, der skal tages hensyn til, når lyset skal komme fra 18 meter høje, fritstående master.

Påvirkningen af vinden er blot et af mange. Den stiller store krav til dimensionering af master og fundamenter. Hver mast har en toplast på ca. 200 kg, og det kombineret med højden på masterne, har betydet at der er benyttet 3 m3 beton til hvert fundament.

"Der skal samtidig også tages hensyn til lynnedslag i masterne. De er lavet af metal og står frit på en åben plads, så der vil altid være en risiko for, at et lyn slår ned. Derfor er en korrekt dimensionering af lyn- og transientbeskyttelse vigtig. Og udover lynafledere på masterne, inkluderer det også et jordingsanlæg, som forbinder master og fundamenter” - forklarer Lars.

Det korrekte lys er selvsagt en vigtig faktor. Og det bliver leveret af 25 stk. 800W LED projektører med et samlet lysudbytte på mere end 2,6 millioner lumen og en middel belysning på 50 lux på hele pladsen.

Medlemsnyhed

Indrykket af
AB Electric A/S

Birkedam 10L
6000 Kolding
Danmark
AB Electric A/S

Billeder & videoer

Højden, vægten fra projektørerne og vindpåvirkningen, stiller store krav til fundamenterne.\nHver lysmast er forankeret i et fundament der indeholder 3 m3 beton.På toppen af masterne er der placeret lynafledere.For at rejse masterne, måtte AB Electric have assistance fra en mobilkran.

Send til en kollega

0.078