23948sdkhjf

Automatiseret styring af forskellige viskositeter

| Medlemsnyhed | Indrykket af Scanmaster ApS

Produktion af soft-close-dæmpere kræver komplekse doseringsløsninger

Soft-close-dæmpere bruges i dag overalt. Det bedste eksempel på effekten af ​​dæmpere med en stor volumen er strukturer indlejret i broer. Disse kompenserer for jordskælvsvibrationer ved hjælp af en speciel hydraulisk olie. Adskillige eksempler kan også findes i køretøjsdesign eller husholdningsartikler, hvor brugerne værdsætter dæmpningsegenskaber.

Langsomt lukkende bagagerumsdøre, forsigtigt lukkende skuffer eller endda toilet låg, der sænkes stille og roligt, er kun et par eksempler på, hvor dæmpere af alle design leverer en værdifuld service til forbrugeren. For at gøre det muligt for producenterne at implementere produkter med en soft-close-mekanisme, integrerer mekaniske ingeniører for eksempel ViscoTec-dispenseringssystemer i deres design.

Udfordringen ved forskellige viskositeter 

For at sikre, at en sådan produktionslinje opfylder det, som specifikationen siger, udfører både maskinbyggerne og producenterne af soft-close-produkterne selv førtests hos ViscoTec i samarbejde med Scanmaster.

Spørgsmål, der skal afklares, inkluderer f.eks.: Med hvilke komponenter kan ViscoTec og Scanmaster, som er specialister i dispensering og påfyldningssystemer og doseringskomponenter, transportere dæmpermaterialet optimalt fra en tønde for perfekt at dispensere det i næste trin. Et relevant spørgsmål, da det kan være, at der anvendes forskellige materialer, som skal integreres i produktionslinjen.

Udfordringen er derefter ikke så meget mængden af ​​materialer, der skal dispenseres, men snarere de forskellige dæmpermaterialer med forskellige viskositeter, der bruges til fremstilling af dæmperne.

Meget viskøse væsker bærer altid risikoen for luftindeslutninger - en naturlig afgasning af luftboblerne fra en olie er derfor altid knyttet til viskositeten. Hvis viskositeten øges, tager materialet tilsvarende længere tid at afgasse.

Baseret på tests og erfaringerne med utallige vellykkede implementerede kundeapplikationer til industrier som rumfart, elektronik, biokemi eller farmaceutiske produkter, for blot at nævne nogle få, arbejder ViscoTec-ingeniører og Scanmasters doseringsspecialister derefter sammen med maskinproducenten for at designe løsninger, hvor det materiale, der skal dispenseres, er udfyldt i et ViscoTreat-behandlingssystem i det første trin. Derefter suges den ud med den integrerede pumpe og føres til en dispenser. Direkte bagefter dispenseres det via den respektive dispenser. Størrelse, design og materialefyldning af dispenseren er baseret på slutproduktet. Dette giver hvert produkt de dæmpningsegenskaber, der bedst passer til dets størrelse og vægt. Individuelt og fleksibelt.

En konstruktiv løsning for fleksibilitet

Forskellige viskositeter kræver separate dispensere. Selvom de er ens i design, kræver de ofte maskinbyggerens eget design for at kunne skifte mellem de enkelte dispenseringsstationer. Et eksempel på dette er det roterende bord, der kræver et sådant specifikt maskindesign. I tilfælde af drejebordet kan der anvendes et kontrolsystem til alle integrerede komponenter. Derfor kan dæmperne i det første trin formonteres og derefter transporteres til den roterende bordstation, hvor dispenseren med dæmpningsmaterialet, med den krævede viskositet, er placeret. Dette efterfølges af kvalitetssikring, som f.eks. er rettet mod at teste dæmperens ydeevne (momentkurve) og som derudover overvåger hele processen.

Ønsker du at vide mere? Så kontakt os på info@scanmaster.dk 

SCANMASTER 
Scanmaster er Skandinaviens mest udviklings- og serviceorienterede leverandør af unikke doseringsløsninger til ethvert industrielt behov i rette tid og kvalitet.

Du har behovet, vi har løsningen!

www.scanmaster.dk


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Scanmaster ApS

Svogerslev Hovedgade 48
4000 Roskilde
Danmark
Scanmaster ApS

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.078