23948sdkhjf

Værktøjsalsidighed øger produktivitet

| Medlemsnyhed | Indrykket af Hoffmann GmbH

Den CAM-styrede parabolfræsning gør det muligt med et overskueligt investeringsarbejde i software og værktøjer at skalere produktionskapaciteterne mere fleksibelt og at tilpasse sig markedsbetingelser, der forandrer sig.

Med de passende værktøjer og en moderne CAM-software kan værktøjs- og formkonstruktører gøre deres produktionskapaciteter fleksible og øge dem med op til 85 procent, når erhvervslivet kommer i sving igen. 

Coronapandemiens virkninger har også værktøjs- og formkonstruktører i et jerngreb. Mange virksomheder spørger dem selv, hvordan de kan komme igennem krisen med mindst mulig skade og igen tilpasse deres kapaciteter hurtigt, såsnart markeds-
situationen forbedrer sig. Produktionsmetoder som f. eks. „rundsegmentfræsning“, som også er kendt under begrebene „Parabolic Performance Cutting (PPC)“ og „parabolfræsning“, rykker dermed i fokus. For med PPC-værktøjer kan en værktøjsform sletbearbejdes op til ni gange hurtigere eller alternativt kan man opnå en op til 80 gange bedre overfladekvalitet. Således har eksempelvis Koller Formenbau GmbH i Dietfurt i Altmühltal reduceret bearbejdningstiden for sletning af normale flader fra 100 til 15 timer med PPC-fræsere fra Hoffmann Group. PPC-metoden egner sig også specielt godt til finishbearbejdning af 3D-printemner.

Overskueligt arbejde
På PPC-værktøjer er fræserens hovedskær konciperet bueformet. I sammenligning med en klassisk helradiusfræser, hvor virkningsradiussen svarer til den halve  værktøjsdiameter, opnår PPC-værktøjer med op til 1000 millimeter en markant større virkningsradius og dermed en markant større indgrebslængde på emnet. På grund af deres mere komplekse geometrier stiller de dog højere krav til CAM-softwaren. Den skal ikke kun tilbyde strategien „parabolfræsning“, men også have en værktøjsdatabase, hvor PPC-værktøjernes præcise geometrier kan indlæses. Fordi værktøjerne stilles skråt til emnet, fungerer metoden desuden kun i kombination med en 5-akset-fræsemaskine. Derved behøver ikke alle 5 akser at være i anvendelse. Efter værktøjets indstilling kan skrå deformeringsflader ofte også sletbearbejdes med 1 til 2 klemte akser. Bundfladerne og frit tilgængelige flader uden interferenskonturer kan  eventuelt også bearbejdes på en 3-akset-maskine. Tidligere fandtes der kun få softwareprogrammer med funktionen „parabolfræsning“. Det har forandret sig siden. Koller Formenbau havde for eksempel allerede en 5-akset-maskine samt softwaren Hypermill i anvendelse og ledte kun efter det passende værktøj. Med overskueligt arbejde kunne virksomheden realisere op til 85 procent produktionsfordele og øge deres kapaciteter uden at købe en ny maskine.

Værktøjsalsidighed øger produktivitet
Parabolic Performance Cutting (PPC) er specielt virksom, hvis værktøjet passer præcist til emnekonturen. Til maksimale produktivitetsfordele er anvendelsen af forskellige hovedskærsformer som „lige“, „tangential“, „konisk“ og „stump-konisk“ nødvendig, for hver eneste af disse former er specielliseret til bearbejdningen af bestemte flader. Man skal også være opmærksom på angrebsvinklen på emnet. For med en mere stejl angrebsvinkel kan man eksempelvis lettere bearbejde interferenskonturer. Desuden tilbyder nogle producenter som Hoffmann Group yderligere præcisionskopifræsere med PPC-vendeskærsplatter. Disse kan i bestemte tilfælde være et interessant alternativ til skaftfræserne af hårdmetal. Ved valget af  PPC-værktøjer skal man derfor være opmærksom på, om forhandleren kan tilbyde den tilsvarende produktpalette. Derved skal der også tages hensyn til samtlige materialer, der skal bearbejdes. 

Facit
Den CAM-styrede parabolfræsning gør det muligt med et overskueligt  investeringsarbejde i software og værktøjer at skalere produktionskapaciteterne mere fleksibelt og at tilpasse sig markedsbetingelser, der forandrer sig.

Bestil GARANT PPC-fræsere HER.

Hoffmann Group Danmark

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Hoffmann GmbH

Herbert-Ludwig Str. 4
28832 Achim
Tyskland
Hoffmann GmbH

Send til en kollega

0.112