23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Aktuatorer i rustfrit stål

Grundet de positive fordele ved at producere en 316 St.St aktuator, har Weir nu sendt en udgave af sin membran aktuator, i komplet rustfrit stål, på markedet.

Siden offshore-branchens begyndelse har en af de primære udfordringer været korrosion forårsaget af den saltholdige atmosfære. Ventilaktuatorer har traditionelt set været et fokusområde eftersom de er udsatte for de atmosfæriske forhold uden nogen beskyttelse.

Specifikationer er over årene blevet udviklet, hvilket kræver at udsatte, eksterne komponenter som eksempelvis bolte laves af 316 St.St. Andre grader af rustfrit stål, som eksempelvis 304 St.St., er fundet uegnede til saltholdige miljøer, og er af den grund heller ikke tilladt på de dansk offshore-platforme.

Traditionelle pneumatiske membran aktuatorers komponenter, som ”åget” (the yoke) og ”padehatten”, er normalt lavet af kulstofstål, hvilket i sig selv er genstand for en høj grad af korrosion, hvis det ikke overfladebehandles korrekt. Man har over årene udviklet malingsystemer, der kan beskytte udsatte komponenter fra de atmosfæriske forhold. I disse dage har de fleste platforme deres egne malingspecifikationer, hvilket generelt oplyser om kravene for applikationen, tykkelse og antallet af malinglag.

Når malingen påføres har komponentens design også betydning for effektiviteten af lagene. Et eksempel er, når maling påføres konvekse hjørner, vil det have en tendens til at strække sig og trække sig fri fra hjørnerne, når det tørrer.

Det er ikke kun vigtigt at påføre den rigtige maling og malingsystem på fabrikken, men også at vedligeholde malingen, når ventilerne er offshore. Når ventiler installeres vil malingen krakelere eller blive beskadiget, uanset hvor godt, man forsøger at passe på dem. Hvis det ikke repareres hurtigt nok, vil det beskadigede område blive et svagt punkt, hvilket i sidste ende kan føre til gennemtrængning i stålet (som set på billedet herover). At vedligeholde malingsystemet er derfor et vigtigt aspekt for en længerevarende funktionalitet offshore.

Selvom det er i en mildere grad, kan onshore ventilapplikationer også være genstande for korrosive miljøer, især når ventilerne er nær kysten eller i et tropisk miljø. Selvom malingsystemer unægtelig holder meget længere, skal de stadig vedligeholdes, ellers kan det have konsekvenser, som ses på billedet herunder.

Historisk set har producenter holdt sig fra at producere pneumatiske membran-aktuatorer i rustfrit stål, hovedsageligt på grund af de høje produktionsomkostninger. Men grundet de positive fordele ved at producere en 316 St.St aktuator, har Weir nu sendt en udgave af sin membran aktuator, i komplet rustfrit stål, på markedet.

Det betyder at der ikke er behov for specialmaling ved dybtræk af padehattekonstruktionen, der er ingen malingskader og ingen vedligeholdelse af malingen på længere sigt. Men vigtigst af alt skal man ikke bekymre sig om huller forårsaget af korrosion, hvilket i sidste ende forbedrer anlæggets driftsikkerhed.

 

ProMetal A/S kan som en af de eneste i Danmark levere membran-aktuatorer i rustfrit stål.

Kontakt ProMetal for yderligere information.

 

(Hent artikel som PDF)

 

 

Artiklen er oversat til dansk fra den oprindelige artikel af Adrian Croft, Weir Valves & Controls UK. 

Artikel og billeder tilhører Weir Valves & Controls UK, og bringes her med tilladelse.

ProMetal A/S
Industrivej 3A
5500 Middelfart
Middelfart Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26777232
P nummer: 1009309698

Send til en kollega

0.031