23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Rene overflader og ingen korrosion

SEW-EURODRIVE har udviklet en ny overfladebehandling for gearmotorer til kritiske miljøer inden for fødevareindustrien. Denne overfladebehandling tilbydes som en option til SEW’s eksisterende program indenfor aseptiske gearmotorer.

Resultatet af de test, der blev udført hos Kiwa Teknologisk Institut, har vist, at SEW’s nye XCO behandling til brug i korrosive miljøer, som f.eks. fødevareindustrien, har længere holdbarhed end andre kendte overfaldebehandlingsmetoder.

Holdbarheden af overfaldebehandlinger vil altid variere meget, afhængig af hvordan og hvor ofte enhederne bliver udsat for rengøringsmidler, miljø og vejr, og om de er beskyttet af f.eks. afskærmning eller lignende.

I alle tilfælde har Kiwa Teknologisk Institut kunne dokumentere at XCO har en lang holdbarhed og endda længere end de gængse, rustfri ståltyper på markedet.

Instituttet, der har base i Stavanger i Norge, har testet komponenter med XCO overfladen meget nøje i testkamre, hvor de har kunnet tilføre saltvand til enhederne med spray i en lang periode – med andre ord, under ekstreme forhold som simulerer langvarig brug i f.eks. fødevare- og fiskeindustrien.

Test komponenterne overlevede fint det hårde miljø, hvilket beviste, at XCO har stor modstandsdygtighed overfor rust og tæring.

SEW-EURODRIVE tilbyder XCO behandling som en option til SEW’s gearmotorprogram. Behandlingen/overfladen består af en nyudviklet tin-nikkel legering. Tin-nikkel belægningen ligner rustfrit stål, dog meget mere korrosionsbestandig. Derudover har tin-nikkel den fordel, at nikkelen er bundet i legeringen. Det betyder, at stoffet ikke kan opløses eller skalle af, som det ofte opleves ved almindelig coatings.

Overfladen af stålet får samtidig en hårdhed på 645 HV, hvilket gør den meget mere slagfast end rustfrit stål, og derfor er XCO også fødevaregodkendt iht. 2023/2006/EC og 1935/2004/EC og kan komme i direkte kontakt med fødevarer.

XCO overfladen tilbydes som option til SEW’s eksisterende aseptiske produktportfolio af gearmotorer, som samtidig tilbydes i IP69K og denne kombination gør produkterne ideelle for daglig rengøring med højtryksrensning og skrappe rengøringsmidler.

Udgangsaksel, skruer, bolte, møtrikker og trykudligningsmembran er af rustfrit stål og motorens integrerede stik er også XCO behandlede.

Alle materialer giver en ekstremt høj korrosionsbestandighed til brug i aggressive produktionsmiljøer og de er modstandsdygtig overfor både syre og basiske rengøringsmidler og er Ecolab godkendt.

 

SEW-EURODRIVE A/S
Geminivej 28-30
2670 Greve
Greve Kommune
Danmark
CVR nummer: DK74840019
P nummer: 1002441978

Send til en kollega

0.031