23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Retrofit løsning af clamps betyder hurtigere vingetransport

Vingetransporten hos Siemens Gamesa Renewable Energy er optimeret ved at automatisere clamps. Tilspænding af clamps på vingen tager nu under 5 minutter.

Siemens Gamesa Renewable Energy ønskede tidsoptimering og øget fleksibilitet under transport af vingerne. De søgte en retrofit løsning, hvor man automatiserer 4 stk. eksisterende mekaniske clamps.

Den eksisterende løsning med mekaniske clamps betyder at tiden for tilspænding på vingen er alt for lang, så en ny løsning skal reducere tidsforbruget væsentligt.   

”Blaaholm blev valgt som leverandør til projektet pga. både erfaring, leveringstid, kvalitet og pris. Det vi ligger vægt på i et samarbejde er samtidigt høj grad af tillid og troværdig kommunikation” fortæller Eskild Strøm, Head of Offshore Equipment Development, SGRE. 

”I samarbejdet har Blaaholm været proaktiv og der er kommet modspil, hvilket vi sætter pris på i projektet” fortæller Christian Madsen, Project Manager i SGRE.

 Udbytte af retrofit løsningen 

Blaaholms retrofit løsning betyder: 

  • Tilspænding af hydrauliske clamp på vingerne tager under 5 minutter. 
  • Optimering og mere fleksibilitet under transport af vingerne.
  • Hydraulisk semi-automatiseret clamp løsning.
  • Reduktion af det manuelle arbejde.

"Vi er nede på under 5 minutter for at tilspænde clamp til vingen, og det har stor betydning for vores drift og kontinuerlige jagt på optimeringer i et konkurrencepræget marked. Og vi ønsker at Blaaholm og øvrige leverandører supporterer os i den proces og bidrager med optimeringsløsninger." fortæller Eskild Strøm, Head of Offshore Equipment Development, Siemens Gamesa Renewable Energy.

Løbende dialog med modspil i projektsamarbejdet

SGRE’s overordnede kravspecifikationer i projektet lød på optimering i forhold til betjening af clamps, hastighed for tilspænding af clamp og at den strukturelle del ikke svækkes ved retrofit løsningen.

”Konstruktionsfasen i projektet har været problemfri. Lone Bang og projektteamet har været gode til at forklare konceptet, men også forklare begrænsninger i udstyret, så den løbende dialog har været rigtig god” fortæller Christian Madsen.    

Lone Bang er Lead Project Manager i Blaaholm Wind Solutions og haft ansvaret for projektet. ”I konstruktionsfasen lavede vi en test af løsningen, før vi gik i gang. Det har været konstruktivt i forhold til dialogen med SGRE” fortæller Lone Bang.   

Om samarbejdet med Blaaholm fortæller Christian Madsen;

”Vi sætter stor pris på den løbende dialog der har været. Aftaler er blevet holdt. På et tidspunkt forsøgte jeg at presse tidsplanen, så vi kunne gennemføre FAT testen før tid. Lone Bang var stædig og holdt fast i den oprindelige tidsplan, og det har jeg stor respekt for, for det var den rigtige beslutning måtte jeg erkende”.  

www.Blaaholm.com 

Følg Blaaholm på LinkedIn

ENABL A/S
Kilde Alle 4
8722 Hedensted
Hedensted Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40873406

Kontaktperson

Send til en kollega

0.048