23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Det kan være dyrt at gøre, som du plejer.

Når du skal vælge en ny maskine er det vigtigt at afsøge hvilke nye muligheder, der er kommet inden for ny teknologi og processer.., siger KJVs svejsespecialist.

Følger du med i nyudviklingen inden for svejsning? Prøver du at optimere både finish og processer f.eks. i forbindelse ved køb af nye svejsemaskiner - og derved højne din indtjening? Eller gør du, som du plejer? Så kan det vise sig at blive dyrt for dig i form af både tabt effektivitet og kvalitet.

Kender du fordelene ved synergiske maskiner?

Med synergiske maskiner vil du opleve, hvor meget mere du kan opnå både i form af bedre finish og tidsbesparelse. Synergiske maskiner reducerer svejsesprøjt markant: Dine emner bliver pænere. Desuden kan du f.eks. spare 2-5 minutter i afrensning af svejsesømmene pr. emne - selvfølgelig alt efter emnets kompleksitet og efter, hvordan dine krav til finish er.

Sådan optimerer du din svejsning i tynde plader.

Til optimeret svejsning i tynde materialer kan du tilkøbe WiseThin-processen. Med WiseThin opnår du en let kontrollerbar lysbue uden svejsesprøjt takket være digital styring af svejseparametrene i enhver position - selv ved brede svejsesømme og varierende spalteåbninger.

WiseRoot+ processen giver dig fremragende svejsekvalitet i kraft af styring af lysbuespændingen og tidspunktet for overførsel af tilsatsmaterialedråben. Processen er hurtigere end både elektrodesvejsning (MMA), TIG-svejsning og MIG/MAG-kortbuesvejsning.

Hvis du vil gå trinet videre, kan du vælge maskiner med puls og højhastighedsprocessorer. Det giver dig mulighed for at optimere svejsekurver, og for at opnå endnu højere svejsehastigheder. Svejser du f.eks. i aluminium, hvor mange ofte vælger TIG-svejsning, så kan du i dag opnå en flot finish og øge din hastighed op til omkring 4 gange hastigheden af TIG, hvis du vælger en MIG-svejser med puls. I tillæg kan du reducere afrensningen inden svejsning, fordi pulseringen i en Kemppi-maskine har så stor en rensende effekt at selv tykke oxid-hinder brydes på en måde, så den færdige svejsesøm fremstår uden misfarvninger og fejl.

Hvis du vil skåne din krop mest muligt.

En anden overvejelse, du bør gøre dig, vedrører ergonomi og arbejdsmiljø, som er væsentligt for at tiltrække og fastholde de bedste folk til at udføre svejsearbejdet. Her er svejseudstyrets design væsentligt. Er der f.eks. tænkt på ergonomi i svejsehåndtaget, så slidskader og muskelspændinger i håndled, arm og skulder mindskes eller fjernes? Eller kan den tunge rulle med svejsetråd nemt lægges i trådboksen uden unødvendig belastning af arme og ryg? Eller kan betjeningen ske fra en arbejdstablet, som du har med dig og kan holde i den ønskede stilling og højde, så du ikke skal bukke dig for at indstille svejseparametre i panelet. Eksempel på et sådant ergonomisk rigtigt svejseudstyr er f.eks. Kemppi X8. Men også med FastMig X serien tilbydes ergonomisk rigtige løsninger.

Digital styring mindsker risiko for fejl.

Du kan også højne din kvalitet og mindske risikoen for fejl via digital styring af dine medarbejderes certifikater (kvalifikationer), og de WPS’ere, I har i firmaet. Dette kan med fordel samles i WeldEye, et program Kemppi har udviklet for at lette arbejdsbyrden med dokumentation i svejsende produktioner. Programmet er universielt, hvilket betyder, at det kan bruges i produktionen uanset hvilken type og fabrikat af svejsemaskiner, der er til rådighed. Du kan nemt og hurtigt tilrette og ændre i WPS’er i programmet. Det kan gøres på under 5 minutter, og holdes op mod gældende standarder inden for området.

 

Som du kan se, så går produktudvikling og digitalisering inden for svejsning hurtigt. I stedet for at gøre som du plejer, kan du vinde meget med at optimere dit udstyr og tænke digitalisering ind i din svejseproduktion - måske åbner det endda nye døre til kunder, du ikke har i dag.

For yderligere info og demo hos dig, kontakt KJVs svejseekspert:
Arne B. Rokkjær på tlf. 20 66 77 16 - eller KJVs Svejseafdeling på tlf. 46 98 66 18.

 

 

 

KJV A/S
Herluf Trolles Vej 3
5220 Odense SØ
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK79012513
P nummer: 1003198990

Send til en kollega

0.047