23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Flaskehalsproblem hos Kjærgaard Paprør løses med robotanlæg

Et Blaaholm robotanlæg der samler og bundter paprør betyder 25% øget effektivitet hos Kjærgaard Paprør. Anlægget klarer alle typer af rør og justerer automatisk. Operatørerne har fået nemmere og langt hurtigere betjening af anlægget.

Bundtning af paprør blev håndteret tidligere på en gammel maskine samt ved manuel håndtering hos Kjærgaard Paprør. Nu er Blaaholms nye robotanlæg installeret, og processen er fuldautomatiseret. 

Hurtig og enkel betjening af nyt robotanlæg
På den gamle maskine var der gemt op mod 400 recepter, hvor den korrekte skulle findes og vælges hver gang en ny type rør skulle bundtes.

”Vi mistede overblikket over de mange forskellige recepter på den gamle maskine. På den nye robotløsning har Lasse Sonnichsen programmeret systemet, så der er enkel betjening. Vi kan nøjes med at indtaste få informationer, og så finder maskinen selv ud af resten. Vi har fået meget nemmere og hurtigere betjening af anlægget. Og vi har fjernet det manuelle arbejde for operatørerne” fortæller Per Kjærgaard, Direktør på Kjærgaard Paprør.

Blaaholms robotløsning identificerer og beregner alle typer af paprør med forskellige diametre og forskellige længder, og tilpasser selv hvordan de bliver stablet som et bundt.

Kjærgaard Paprør inddrages for at finde den bedste løsning
Søren Lysgaard Slot har været projektleder på projektet. Søren har ikke tidligere været tilknyttet et projekt til Kjærgaard Paprør. Men ifølge Per har samarbejdet fungeret rigtig godt.

”Søren har haft en god forståelse for vores udfordringer og har taget udgangspunkt i vores eksisterende anlæg. Jeg har været på besøg hos Blaaholm 4 gange i projektet, hvor vi har drøftet problemstillinger og på den måde fundet den bedste løsning,” fortæller Per Kjærgaard.

Online support skaber effektiv drift
I forbindelse med indkøringen af robotanlægget har der været nogle justeringer som skulle tilpasses. Her har Per gjort brug af Blaaholm Online Support, og på den måde hurtigt kommet i mål med indkøringen.

”Jeg ringede til Lasse Sonnichsen og fortalte ham om ændringerne. Han kobler sig med det samme på vores anlæg og laver de nødvendige ændringer inden for kort tid. Jeg sætter stor pris på den hurtige online support, fordi anlægget kommer hurtig i drift igen. ” fortæller Per Kjærgaard.

Høj grad af automatisering hos Kjærgaard Paprør
Kjærgaard Paprør har store dele af sin produktion automatiseret. Faktisk har Per allerede fem robotanlæg fra Blaaholm. Men nogle få processer sker stadigvæk med manuel håndkraft, hvor det typisk er ensformigt gentaget arbejde som medarbejderne udfører. Dette fører ofte til en flaskehals og det er ikke optimalt for arbejdsmiljøet.

”Jeg har en ambition om at få automatiseret endnu mere af min produktion. For mig handler det om at skabe en masse produkter med så få medarbejdere som muligt. Jo mere vi automatiserer, desto mere kan vi producere og arbejdsgangene for medarbejderne bliver væsentligt forbedret,” fortæller Per Kjærgaard.

www.Blaaholm.com  

Følg Blaaholm på LinkedIn 

Kontakt Teknisk Salgschef Simon Bak på 4031 4346 eller sb@blaaholm.com hvis du vil vide mere.   

ENABL A/S
Kilde Alle 4
8722 Hedensted
Hedensted Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40873406

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047