23948sdkhjf

NYHED! Slut med besværlige klæbemidler...

| Medlemsnyhed | Indrykket af Scanmaster ApS

Dispenseringssystem til alle ”hard to mix” 2-komponentmaterialer

 

Slidte komponenter, indbygget teknologi, krav til cyklustid og omgivende parametre på en produktionslinje – dette er fire punkter, der næsten altid påvirker kvaliteten af ​​klæbeforbindelser i et industrielt miljø. Indtil videre har fabrikanter fra bilindustrien, elektronikindustrien og medicinsk teknologi anvendt individuelle blande- og dispenseringssystemer. Disse doseringssystemer udvikles altid, så de passer bedst til det specifikke klæbemiddel og det specificerede maskindesign med de bedste resultater og maksimal ydelse i tankerne. Problemet: Der er næsten 40.000 klæbemidler med forskellige behandlingsparametre. preeflow - et ViscoTec-mærke - lancerer nu eco-DUOMIX, en dispenseringsløsning, der kan blande og dispensere silikoner (Si), epoxyharpikser (EP), polyuretan (PU), polyesterharpiks (UP) og acrylat.

Se præsentationsvideo her 

I øjeblikket er der kun et par blande- og dispenseringssystemer, der kan bruges til at blande og påføre alle typer eksisterende klæbemidler. Den største udfordring er komponenter, der er vanskelige at blande, ”hard to mix”, da disse normalt skal gennemgå en længere blandingsproces for at optimere bindingen. For at udfylde dette industrielle hul launcher preeflow nu eco-DUOMIX i fuldskala produktion. ”Hard to mix” to-komponentmaterialer, for hvilke rent statisk blanding tidligere ikke var tilstrækkelig, kan nu med succes blandes. I stedet for en blandingsspiral er eco-DUOMIX udstyret med en blandingskapsel, der er optimeret til frivolumen, som kan bruges til dynamisk blanding for første gang. Materialer med samme og / eller forskellige viskositeter er blevet testet og vurderet. Blandingsforhold fra 1: 1 til 10: 1 er teknisk mulige. Eco-DUOMIX er designet til hastigheder op til 2000 o / min. Sammenlignet med den klassiske blandingsspiral fra andre doseringssystemer er materialeforbruget i den motordrevne blandingskapsel betydeligt lavere, hvilket har en positiv effekt på de samlede omkostninger, især når man bruger dyre materialer.

Blandingskapsel reducerer installationspladsen og leverer optimerede materialeblandinger

Med hensyn til doseringsmængder er preeflow baseret på de allerede etablerede systemer fra ViscoTec og tillader en mindste doseringsmængde på 0,008 ml med eco-DUOMIX, som kan anvendes med en nøjagtighed på +/- 1%. Den anvendte, optimerede blandekapsel, der anvendes til frivolumen i stedet for en blandingsspiral, fås som forbrugsvare og installeres direkte ved udløbet af dispenseren. Inde i kapslen sikrer den motordrevne blander optimeret blanding, selv af komponenter, der er vanskelige at behandle og selv ved en lille volumen.

En nøjagtig anvendelse af selv de mindste potting beads opnås ved hjælp af en udskiftelig dispensernål, som er mekanisk forbundet til blandingskapslen. Dette eliminerer behovet for tidskrævende kalibreringsprocesser og leverer altid reproducerbare resultater. Den tekniske implementering resulterer også i et lavere dryppotentiale og dermed markant lavere problemer med at der trækkes tråde/strenge på komponenten. Dette har en positiv effekt på de ønskede cyklustider. Dette aspekt understreges og demonstreres af den målbare linearitet mellem rotorhastighed og outputmængde. Med eco-DUOMIX, selvom densiteten og viskositeten af ​​komponenterne, der skal blandes, varierer på grund af kvalitetsforskelle, kan det samme doseringsresultat altid opnås.

Emner som klæbemiddeltype eller viskositet bliver dermed underordnede i maskinens designfase, fordi de nu kan håndteres fleksibelt og kan specificeres på et senere tidspunkt - grundlæggende inden idriftsættelse. For at garantere denne fleksibilitet bruger preeflow stator- og rotormaterialer ud over blandingskapslen, som er næsten 100% kompatible med alle klæbetyper, der findes på markedet. Plug & play-tilgangen og gennemtænkte grænseflader fremmer hurtig systemintegration og let idriftsættelse. Eco-DUOMIX er den ideelle dispenseringsløsning, når det kommer til at designe et system, hvor der kræves dispensering af meget små mængder klæbemiddel, øgede cyklushastigheder og absolut nøjagtighed. På denne måde kan producenterne holde alle muligheder åbne for de 2-komponentmaterialer, der skal implementeres, helt op til sidste øjeblik. Derudover er dette system en ideel pasform til medicinsk teknologi såvel som bilindustrien og elektronikindustrien.

Dispenseringstest (se billeder) 

Sammenligning af blandingsresultater ved statisk og dynamisk blanding med samme volumenstrøm og identiske laboratoriebetingelser: Prøverne blev kørt med den samme styreenhed (kalibrering og program var identiske) og den samme basepumpe (drev, pumpehus, rotor og stator osv.). Kun måde at blande materialet på blev ændret. Til doseringstestene blev der anvendt et ”hard to mix” tokomponent-epoxyklæbemiddel. Blandingsforholdet er 10: 1 (A: B) efter vægt. Prøverne blev fremstillet med forskellige doseringshastigheder (0,5 ml / min - 6 ml / min). Som det kan ses i figur 1, forarbejdes testmaterialet med den statiske blanding ikke korrekt - materialet blandes kun delvist og hærder ikke fuldstændigt.

Til test af den dynamiske blanding blev hastigheder på ~ 200 1 / min, op til ~ 2000 1 / min anvendt. Som det kan ses i fig. 2, er dette materiale allerede homogent blandet med minimumshastigheden, hvilket optisk ikke adskiller sig fra prøverne med højere doseringshastigheder og blandehastigheder.

Resultat: Den to-komponent epoxylim, som ikke kunne behandles ved statisk blanding, blandes pålideligt ved dynamisk blanding, selv ved den laveste blandehastighed og kan behandles optimalt.

Vil du vide mere om eco-DUOMIX eller har du spørgsmål til din dispenseringsopgave, så kontakt os gerne på info@scanmaster.dk 

SCANMASTER 

Scanmaster er Skandinaviens mest udviklings- og serviceorienterede leverandør af unikke doseringsløsninger til ethvert industrielt behov i rette tid og kvalitet.

Du har behovet, vi har løsningen! 

www.scanmaster.dk


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Scanmaster ApS

Svogerslev Hovedgade 48
4000 Roskilde
Danmark
Scanmaster ApS

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.095