23948sdkhjf
Del siden
Annonce

SENNEBOGEN-kran hjælper med at løfte opgaven i havneprojekt

Entreprenørvirksomheden Per Aarsleff A/S er blandt aktørerne til det omfattende havnebyggeri i København Frihavn.

En SENNEBOGEN 613M kran fra UN Mobilkraner sikrer Aarsleff en effektiv og sikker arbejdsgang i projektet med løft af mange forskellige elementer på havnepladsen.

I december måned 2019 kunne Per Aarsleff A/S tage deres nyeste investering i brug: en SENNEBOGEN 613M, som dermed erstattede virksomhedens 19 år gamle SENNEBOGEN 613. Med en armlængde på 18,8 meter og en løftekapacitet på 1,2 ton flytter kranen forskallinger, jern og afspærringsmaterialer på den store byggeplads ved Frihavnen i København. Allerede fra sin første arbejdsdag i havnebyggeriet har den nye SENNEBOGEN-kran frembragt begejstring:

”Til et projekt som på Frihavnen er 613M-modellen helt ideel. Med en vægt på kun 18-19 tons, gummihjul og en nem opsætningsproces kan vi så nemt som ingenting flytte kranen fra den ene ende af pladsen til den anden”, fortæller Peter Thygesen, maskinfører hos Aarsleff, som fortsætter:

”Fra man starter med at slå teleskopkranen ind og støttebenene er sat op går der faktisk kun 2 min. Kranen har en god mobilitet. Og det er egenskaber, man værdsætter som maskinfører.”

Ifølge Kenneth Bjarne Nielsen, som er Aarsleffs formand på projektet, er kranen ikke bare hurtig at flytte, den er også manøvredygtig og nem at dreje rundt med:

”Når vi som med projektet på Frihavnen arbejder langs kajkanter, har vi ikke altid så stort et arbejdsområde til rådighed. Derfor er det en fordel, at SENNEBOGEN kan arbejde inden for støttebenenes radius. Kranens lille venderadius sikrer, at vi manøvre rundt uden risiko for at støde ind i noget i omgivelserne på byggepladsen.”

Kranfunktion øger sikkerheden

En byggeplads kan være et risikabelt sted at arbejde, hvor store maskiner manøvrer rundt med tunge elementer. I et havnebyggeri er der ikke kun mennesker som arbejder på land, men også på flåder, hvilket stiller højere krav til kranføreren, når kranen skal udføre løft.

”Selv om kranførerhuset er hævet over jorden, er det i sig selv ikke tilstrækkeligt, når man skal kunne se ud over havnekajen og også se flåderne. Den nye SENNEBOGEN-kran har derfor den smarte funktion, at førerhuset kan hæves. En funktion, som er vigtig for sikkerheden, da man derved kan skabe et bedre udsyn og rent faktisk se, at man ikke styrer ind i nogen – eller noget”, lyder det fra Peter Thygesen.

Imponeret over service

Aarsleff er ikke bare glade for den nye SENNEBOGEN og kranens funktioner, men også selve UN Mobilkraners levering af kranen har ifølge Kenneth Bjarne Nielsen været god:

”Da vi fik kranen, brugte vi halvanden arbejdsdag med en medarbejder fra UN til overlevering, hvor alt blev gennemgået.”

Og den grundige instruktion har ifølge Peter Thygesen været en god tidsinvestering:

”Gennemgangen skabte en tryghed ift. at påbegynde arbejdet med kranen – og har desuden betydet, at der ingen overraskelser har været i forbindelse med anvendelse. Så det er jo ren win-win.”

UN Mobilkraner A/S
Ternevej 4
8641 Sorring
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK24209245
P nummer: 1006409616

Kontaktperson

Send til en kollega

0.063