23948sdkhjf

Markedsrapport 2019 – Har du haft den rigtige elpris?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Aventia Energy ApS

Hvor god har din virksomheds el-aftale været i 2019? Har du haft den rigtige elpris? Få her et overblik over prissvingningerne på elmarkedet i ’Markedsrapport – 2019’ fra Aventia Energy.

Hvor god har din virksomheds el-aftale været i 2019? Har du haft den rigtige elpris? Få her et overblik over prissvingningerne på elmarkedet i ’Markedsrapport – 2019’ fra Aventia Energy.

Som en helt ny mulighed tilbyder Aventia Energy virksomhedernes el-indkøbere og andre interesserede chancen for at få et indblik i prissvingninger på elmarkedet, samt hvad der har haft indflydelse på den gennemsnitlige elpris det forgangne år.

Før vi vil se nærmere på hvordan 2019 har udformet sig, er det vigtigt at have den nødvendige baggrundsviden til at forstå prissvingningerne på elmarkedet med udgangspunkt i et historisk tilbageblik.

Elmarkedet med historiske briller
Historiske øjeblikket og ’der var engang’ kan være et tungt emne at komme igennem, men bare rolig – vi gør det så kort som muligt. I 1996 indledte EU’s liberaliseringsdirektiv opgøret mod europæiske monopoltilstande og ulig konkurrence på elmarkedet. Dette opgør blev endeligt implementeret på elmarkedet i Danmark i 1999, hvor liberalisering ansås som et modsvar til det manglende konkurrenceincitament. Ønsket med liberaliseringen var primært forankret i en attråværdighed efter en gennemsigtighed på det danske elmarked samt skabe konkurrence, der ville reducere prisen på el.

Så tænker du nok, FEDT! Men… Virkeligheden og udviklingen på elmarkedet blev en anden end ønskescenariet. I stedet for et prisfald på el oplevede forbrugerne en prisstigning som følge af udbud og efterspørgsel på markedet.

Information findes på elbørsen Nord Pool.

Hvad skete der i 2019?
Med udgangspunkt i ovenstående historiske indblik i prissvingninger på elmarkedet, vil vi nu fortsætte med et udviklingen i elprisen for år 2019.

2019 har været et år med store prissvingninger. Grundet iskoldt vejr, lav vind-produktion og højt forbrug bød slutningen af januar på den dyreste SYS-pris i 3 år. I modsætning hertil blev juli den billigste måned i næsten 2 år, da der forekom forbedret hydrologi og høj vindkraft-produktion. I størstedelen af juli lå vindkraftproduktionen højere end normalt for årstiden. Det samlede udbud steg derfor yderligere. Der forekom lavere priser i 2. halvår grundet et rekordvådt efterår, hvor særligt september og oktober var våde måneder.

Vi vil i nedenstående præsentere den samlet oversigt i punktform, over hvordan elprisen har udformet sig på elmarkedet i 2019.

Samlet oversigt

-          Samlet lå gennemsnitsprisen for året på 29,195 øre/KWh.

-          Den højeste elpris lå på 59,321 og den laveste elpris på -2,931 øre/kWh.

-          På året forekom i alt 3 negative dage og 227 negative timer.

-          Samlet set lå chancen for at handle til gennemsnitsprisen og derunder på 47,67 %.

Hvor god har din virksomheds el-aftale været i 2019? Har du haft den rigtige elpris? Hvordan klarede du og din virksomhed året der gik? Vil du læse den samlede Markedsrapport for 2019 og blive klogere?

Hop ind på Aventia Energy’s hjemmeside, udfyld formularen og få markedsrapporten tilsendt pr. mail. Klik her for at blive sendt videre.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Aventia Energy ApS

Østre Alle 102
9000 Aalborg
Danmark
Aventia Energy ApS

Send til en kollega

0.125