23948sdkhjf

TOTAL Folia – En revolution inden for kølesmøremidler

| Medlemsnyhed | Indrykket af Total Denmark A/S

Et kølesmøremiddel som eliminerer problemer med skumdannelser, bakterier, risiko for allergiske reaktioner, olietåger – og med bedre ydeevne end traditionelle oliebaserede vandblandbare kølesmøremidler …… findes det ?

 Ja, siger Kim Frederiksen, Sales Manager for industrielle smøremidler hos TOTAL i DANMARK.

TOTAL FOLIA er en patenteret ny teknologi baseret på biopolymere og nyudviklede additiver. Produktet indeholder ikke smøreolie og dette giver nogle helt unikke egenskaber i produktets ydeevne samt eliminering af kendte udfordringer i metalindustrien og som i dag ikke findes i traditionelle olieholdige kølesmøremidler på markedet.

Hvad siger du til fordele som: længere standtider for værktøjerne, mindre slitage, håndtering af produktet uden behov for beskyttelsesudstyr (produktet er ikke faremærket), ingen risiko for dermatose eller åndedrætsgener fra olietåger og markant reduktion af forbruget af kølesmøremiddel?

Total kalder det en revolution inden for kølesmøremidler og Folia lever op til forventningerne på baggrund af vores introduktion i andre europæiske lande, hvilket sandsynligvis er nøjagtigt hvad der vil ske, når produktet nu lanceres i Danmark. 

En biopolymer teknologi med unikke egenskaber

Folia er i modsætning til de fleste andre kølesmøremidler på markedet fri for indhold af smøreolier men i stedet baseret på en nyudviklet biopolymer teknologi. Folia indeholder ikke emulgatorer eller nogen form for mineralsk eller syntetisk baseret olie.

Folia anvendes allerede nu i en lang række europæiske lande og er blevet modtaget ekstremt godt i metalindustrien med enestående resultater. Vi er overbeviste om, at metalindustrien i Danmark også vil se fordelene og vi deler gerne vores succes historier med dig. 

Den anvendte biopolymer i Folia blandes fuldstændigt i vandet og i modsætning til oliebaserede kølesmøremidler kan blandingen ikke separeres efterfølgende – hverken under brug eller ved stilstand. Folia danner iblandet vand en homogen væske uden sundhedsskadelige effekter. Folia danner ikke olietåger (ingen VOC emissioner) eller røgdannelser, eliminerer skumdannelser, bakterievækst, allergi gener og mange andre uønskede effekter.

Folia har nogle helt unikke kølende og smørende egenskaber under bearbejdningsprocessen og tåler dermed højere temperaturer end traditionelle olieholdige kølesmøremidler. Dette øger værktøjslevetiden og giver mulighed for øget produktion og produktionshastigheder.

Øgede standtider og mindre forbrug af kølesmøremiddel

Anvendelsen af Folia har faktisk vist væsentligt bedre beskyttelse af værktøjerne gennem reduceret slitage og længere levetid - noget, som enhver fremstillingsvirksomhed kender betydningen af. Omkostningerne til værktøjer og vedligeholdelse er en betydelig post i virksomheden og enhver mulighed for, at reducere disse omkostninger er altid velkommen. 

Derudover reducerer Folia forbruget af kølesmøremiddel. Kim Frederiksen forklarer;
Da Folia ikke er oliebaseret, hænger kølesmøremidlet ikke fast i spånerne eller på de bearbejdede emner - men forbliver i systemet på maskinen. Dette medvirker en en betydelig reduktion af forbruget. Effekten af ikke at have oliererede overflader på spåner og bearbejdede emner reducerer også behovet og omfanget  af rengøringsprocessen betragteligt og bidrager derfor også til yderligere reduktion af driftsomkostningerne på dette område”.

Hvad gør Folia så unik og revolutionerende?

 • Længere standtider.
 • Ingen faremærkning takket være borfri teknologi
 • Ingen risiko for dermatose
 • Enklere håndtering uden krav om beskyttelsesudstyr for operatøren
 • Betydelig reduktion af forbruget
 • Kan anvendes med alle former for vandkvalitet
 • Hurtigere maskinhastigheder – øget produktivitet
 • Forbedret finish for de bearbejdede emner.
 • Hurtigere affedtning og rengøringsproces
 • Ingen skumdannelser som betyder færre driftsstop
 • Renere maskiner og arbejdsmiljø
 • Ingen lugtgener, olietåger eller røgdannelser
 • Fri for biocider, bor og emulgatorer
 • Kompatibel med vange- og hydraulikolier
 • Blandes ikke med lækolie men giver omgående separation
 • Transparent – også efter blanding med vand. Dette gør det meget lettere for operatøren, at overvåge processen visuelt.
 • Renere maskiner og bedre arbejdsmiljø øger sikkerheden for operatøren
 • Er neutral over for pakninger, elastomere og maling.
 • Kan anvendes til alle former for bearbejdning og belastninger

Hvad med køling og smøring ved brug af Folia ?
Køleeffekten ved brug af Folia er markant bedre end oliebaserede kølesmøremidler, hvor værktøjerne kan blive meget varme (ca. 60-70 oC). Ved anvendelse af Folia er køleeffekten så effektiv at de målte temperaturer på værktøjet reduceres ned til 20-30 oC. I kombination med særdeles gode højtryksegenskaber og temperaturforholdene reduceres slitagen dermed på værktøjerne.

Den innovative og revolutionerende produktteknologi, som ligger bag Folia er patenteret af TOTAL og har dokumenteret sine unikke egenskaber og fordele i alle de lande, hvor produkter er blevet introduceret de seneste måneder.

Turen er nu kommet til Danmark og de andre nordiske lande.
Kontakt os derfor hvis du er interesseret eller vil have flere informationer på: Tlf. 45 81 37 01 eller 40 15 42 01


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Total Denmark A/S

Amerika Plads 29
2100 København Ø
Danmark
Total Denmark A/S

Kataloger m.v.

Billeder & videoer

TOTALs hovedkontor i KøbenhavnKim Frederiksen, Sales Manager Industri DK

Send til en kollega

4.953