23948sdkhjf

Landmeco bruger Stratasys 3D-printer dag og nat

| Medlemsnyhed | Indrykket af Protech Danmark

Landmeco har i nogle år anvendt en MakerBot Replicator Z18 til at printe prototyper. Siden har virksomheden fået endnu mere fokus på udvikling og har derfor investeret i yderligere en 3D-printer; en Stratasys F170.

Landmeco blev grundlagt i Ølgod tilbage i 1932 af Christian Andersen. Det, som startede som et lille hønseri med 200 daggamle kyllinger er i dag vokset til at være Skandinaviens største producent af fjerkræudstyr. I mere end 40 år har de udviklet og produceret udstyr. Bl.a. patenterede skålefodringssystemer, som eksporteres til store dele af verden. Efter et generationsskifte i 2007 overtog Karsten Andersen direktørposten. Siden er Landmeco blevet en del af SKIOLD A/S, en ledende dansk virksomhed inden for landbrugssektoren.

Uanede muligheder med additiv fremstilling
I forbindelse med udvikling af nyt udstyr, indså Karsten hurtigt at additiv fremstilling var vejen frem. Til at starte med fik Landmeco printet sine prototyper hos et servicebureau. Men processen var tidskrævende, så da virksomheden i 2014 fik en meget konkret forespørgsel fra et polsk firma, vidste Karsten, at tiden var kommet til selv at investere i en 3D-printer.

–    Uden en 3D-printer in house kunne vi slet ikke have løst denne opgave for vores kunde. Vi besluttede os ret hurtigt for at investere i en MakerBot Replicator Z18, fortæller Karsten.

Det krævede mange timers udvikling, adskillige tilpasninger og en stor del printtimer. Men til sidste stod Landmeco med den perfekte prototype, som dannede grundlag for det endelige slutprodukt. Allerede efter denne ene ordre, var deres MakerBot tjent hjem.

–    Jeg havde igennem noget tid fulgt med i udviklingen indenfor additiv fremstilling og modtaget adskillige nyhedsmails fra Protech. Her blev jeg bekendt med deres service og tekniske support. Dét fik mig til at købe vores 3D-printer der, i stedet for online, siger Karsten.

Læs resten af casen på vores hjemmeside

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Protech Danmark

Kokbjerg 14
6000 Kolding
Danmark
Protech Danmark

Send til en kollega

0.062