23948sdkhjf
Del siden
Annonce

100.000 m3/h scrubberanlæg for lugtreduering til biogasanlæg

BioVent er ved at nå vejs ende med levering og opstart af biologisk 3-trins scrubberanlæg på 100.000 m3/h for lugtreduring. Anlægget bevirker at miljøbelastningen til det eksterne miljø minimeres og ligeledes at det interne arbejdsmiljø forbedres.

Kunde:                                                   Greenlab Skive Biogas
Virksomhedstype:                               Energiproduktion
Anlægsbeskrivelse:                            Lugtbekæmpelse ved ventilation af losse/læssehal, samt lagerhal
Samlet kapacitet: ~100.000 m3/h

Problem:
Biogasanlæg får stor fokus grundet de store økonomiske og miljømæssige perspektiver. De modtager dog modstand fra lokalbefolkningen grundet tidligere problemer med lugt. Opgaven består i at fjerne de uønskede gasser og partikler fra udsugningsluften og overholde de fastlagte emissionskrav. Der skal suges fra to bygninger, hvoraf den første bruges til opmagasinering af faste stoffer, som f.eks. dybstrøelse. Den sidste bygning bruges til omlæsning af våde materialer som f.eks. gylle.

Løsning og resultat:
I bygningerne varetages udsugningen med en blanding af punktudsug samt rumventilation. For at kunne minimere effektforbrug er ventilator frekvensstyret og alle områder er reguleret i forhold til behov og aktivitet i området. Styringen af dette er udført med en kombineret matrix og trykregulering for at opnå det bedste og mest stabile resultat.
Selve behandlingen af udsugningsluften klares efterfølgende af en 3 trins vådskrubber. Hvert af de 3 trin har hver deres funktion - det første trin reducerer støv og andre partikler fra luften. Det næste trin reducerer ammoniak og til sidst reduceres de resterende lugte fra luften.
Projektet er en turn-key løsning lige fra projektering til levering, installation og efterfølgende indkøring af det store anlæg – dette inkluderer også installation af en 66 m. stålskorsten med rustfast inderkerne.

 

Technor ApS
Sjællandsvej 22
9500 Hobro
Mariagerfjord Kommune
Danmark
CVR nummer: DK19962571
P nummer: 1004072010

Kontaktperson

MS
Mathias Sørensen
mhs@technor.dk

Send til en kollega

0.093