23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Værdifuld erfaring fra bilindustri gavner FRECONs kunder

Godt ingeniørarbejde kræver også, at man er god til at finde på. Det giver kunderne løsninger, som gør en reel forskel.

Det viser FRECONs ejer Leif Christoffersens 40 år i branchen - herunder mange års erfaring som værktøjsmager og konstruktør af avancerede værktøjer til den meget krævende bilindustri.

”Sammen med at man er god til at skabe sig et overblik, og har sans for detaljer og løsninger, som også fungerer i det virkelige liv, skaber det grundlaget for løsninger, der gør en forskel for kunderne,” fortæller Leif.

Værdifuld viden fra konstruktion af værktøjer
Leif er uddannet maskinarbejder / værktøjsmager og arbejdede i værktøjsbranchen, indtil han som 30-årig tog en teoretisk uddannelse som værktøjskonstruktør. Den praktisk baggrund har han taget med ind i sit arbejde hos FRECON. Han har opbygget en omfattende erfaring med konstruktion og dokumentation af mange forskellige typer af værktøjer til produktion af dele til bl.a. svenske og tyske bilproducenter.

Leif har også konstrueret værktøjer til produktion af emner til så forskellige områder som fly, hvidevarer, fødevarer, vinduer, solfangere, transportbånd og blomstercontainere – og ikke mindst vindmøller. 

Alt er yderst værdifuld viden i både hans og kollegernes daglige arbejde hos FRECON.

Krævende kunder i bilindustrien
”Bilindustrien stiller meget høje og strenge krav til din kunnen og idérigdom,” fortæller Leif. ”Ofte får vi kun en emnetegning, som vi skal arbejde videre med og konstruere et værktøj ud fra, som fx skal kunne producere en lille del til et sæde. Det kan tage op til et par tusinde konstruktionstimer og ende med over 5.000 stumper i et enkelt værktøj.

For at kunne tegne værktøjet skal vi også forholde os til flere hundrede siders krav til eksempelvis, hvordan Volvo eller Lear Corporation ønsker deres værktøjer opbygget eller hvilket fabrikat af normdele eller stålvalg, vi må anvende i det endelige værktøj.

Det kræver stor kreativitet og omhyggelighed for at kunne arbejde sig frem til de rette løsninger, som kan honorere alle krav og samtidig kunne produceres i praksis.”

Præcision er et ultimativt krav i bilindustrien
Når først produktionen af flere millioner styk i bilindustrien går i gang, skal værktøjet være meget fornuftigt og robust opbygget for at kunne  holde til belastningen. Alternativt bliver det for hurtigt slidt eller går i stykker og hele produktionen må sættes på pause. Derfor er et ultimativt krav i bilindustrien et robust design og en præcision i det færdige værktøj, så det med hundrededele millimeters nøjagtighed kan producere emnet i meget store seriestørrelser.

Værdifuld kreativitet omsættes til andre brancher
Både Leif og FRECONs anden ejer Frederik Rytter er uddannede værktøjsmagere. ”Vi har taget vores erfaringer fra værktøjsindustrien med til mange andre industrier og opgaver her hos FRECON,” fortæller Leif. ”Vi har eksempelvis også arbejdet meget med støbejernsemner og konstruktion af sprøjtestøbeværktøjer til plast. Den viden er af stor betydning i dag, når vi skal tegne støbte emner til vores kunder i vindmølleindustrien. Lige så med vores store idérigdom og evne til at finde på nye og alternative løsninger.”

Hos FRECON er vi alle åbne for at lære nyt
Teamwork er én af FRECONs grundlæggende værdier og også noget både Leif og Frederik ynder at praktisere. ”Den unikke erfaring vi bringer med fra vores mange års arbejde som bl.a. værktøjsmagere, deler vi rigtigt gerne med vores kolleger, som ikke har haft de samme muligheder,” siger Leif og fortsætter:

”På samme måde, kan vi lære rigtig meget af de unge, som kommer fra universitet og har meget stor teoretisk viden og færdigheder. Vi prioriterer den erfaringsudveksling, og vi sidder gerne og arbejder sammen hen over bordet i det daglige. Det giver vores kunder løsninger, som gør en forskel, og som ikke bare ”kan tages ned fra hylden”, men passer præcist til den problemstilling, de kommer med.”

FRECON A/S
Egeskovvej 2B
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK29417318
P nummer: 1012126170

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047