23948sdkhjf

Vi tager sundhed alvorligt

| Medlemsnyhed | Indrykket af Inelco Grinders A/S

- i ethvert svejsemiljø

Der er forsket meget i svejseres arbejdsmiljø, og erfaringen viser, at miljøet omkring svejsning stadig er en af de væsentligste årsager til arbejdsmiljøproblemer i jern- og metalindustrien.  Røg, nitrøse gasser og partikler fra svejsning er sundhedsskadelige. Hidtil har man vurderet, at indånding af svejserøg muligvis var kræftfremkaldende. Men i dag er konklusionen klar: Svejsning er kræftfremkaldende. (kilde: Kræftens Bekæmpelse).

– Alle svejsere bærer hjelm og maske når de svejser og der er installeret udsugningsanlæg til at forbedre arbejdsklimaet for svejserne. Men flere gange om dagen, når wolframsvejseelektroderne skal slibes, så oplever vi, at det stadig foregår ved åbne bånd- eller bænkslibere, hvor usunde slibepartikler flyver rundt i luften, forklarer Adm.direktør Anders Thy fra Inelco Grinders A/S.

– Desværre findes der ingen lovgivning eller retningslinjer om nedbringelse af støv i forbindelse med slibning af elektroder, siger Anders Thy. Hos Inelco Grinders A/S arbejder vi løbende på at øge kvaliteten af ​svejsning med perfekte slebne elektroder – både hvad angår selve kvaliteten af svejsningen men i høj grad også for at øge sundhed og sikkerhed på arbejdspladserne. Vi har sågar et tæt samarbejde med ledende forskere inden for området, for der er stadig behov for at fortsætte udviklingen af ordentligt udstyr til svejseindustrien, så man kan gå på arbejde uden at frygte for sit helbred, siger Anders Thy.

Vores velkendte ULTIMA-TIG er en miljøvenlig vådsliber af Wolframelektroder til TIG-svejsning, der både sikrer minimalt spild af de dyre elektroder – men også er udstyret med en unik returbeholder, som automatisk opsamler de giftige støvpartikler, og muliggør sikker deponering.

– For at understrege vigtigheden af ​​et sikkert arbejdsmiljø og for at støtte op omkring forskning, støtter vi ’The Movember Foundation’ gennem hele november måned. Vi donerer 5 euro for hver solgt wolframsliber fra Inelco Grinders for at bidrage til forskningen af prostatakræft hos mænd, slutter Anders Thy.

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Inelco Grinders A/S

Industrivej 3
9690 Fjerritslev
Danmark
Inelco Grinders A/S

Send til en kollega

0.094