23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Et semi-automatisk anlæg kan også gøre alverden til forskel

Semi-automatisk anlæg skal leveres "down under".

Transportanlægget, som er testopstillet hos Q-Transportmateriel/Q-System skal installeres "down under" hos AVK Valves i Australien. Som navnet antyder, producerer AVK ventiler.

Når ventilerne er støbte, skal de via en såkaldt loader hældes ned i en slyngrenser, som glatter overfladen inden lakering.

I dag kræver det en stærk mand at foretage indfødningen til tumbleren. Han skal løfte hver enkelt 40 kg tunge ventil fra en palle og placere den på loaderen, der derefter vipper og hælder ventilen ned i slyngrenseren. Et tungt arbejde med mange løft i løbet af en dag. AVK ønskede at undgå de manuelle løft og at øge kapaciteten.

AVK Valves besluttede sig for et semi-automatisk transportanlæg
Når det nye transportanlæg er installeret, vil pallerne blive bragt frem til en faldrullebane. Pallen løber ned ad faldbanen og står parat til afhentning. Operatøren henter pallen med en transportvogn, som han kører frem til en drevet rullebane, der fører ind til loaderen. Pallen kører automatisk frem til og ind på loaderen.

Her er installeret en pneumatisk gribeanordning, der holder fast i pallen, mens loaderen vipper og hælder indholdet ned i slyngrenseren. Den tomme palle returnerer, og operatøren kører den til returbanen.

Via løftebord, udrevet bane og drejebord bliver den tomme palle sendt ind mellem loader og tumbler. Her bliver de nu rensede emner hældt tilbage i pallen, der efterfølgende via drejebord og lige bane sendes til enden af banen, hvor ventilerne bliver afhentede for lakering.

Alle enheder er baseret på standardmoduler
Det smarte er, at alle enheder i systemet er baseret på standardmoduler", fortæller Bente Ory. "Det gør selvfølgelig hele anlægget mere prisbilligt".

Rullebanerne, tværvognen, drejebordet og de drevne ind/udbaner er ganske standard. De eneste specialenheder, som er modificeret standard, er en pneumatiske vippeenhed og de to pneumatisk opererede pallefastholdelses-enheder. Nu pakker vi anlægget, og så skal det afsted til Australien.

Udrevne systemer kontra drevne
"Mindre virksomheder har stadig gavn af udrevne rullebanesystemer; men de store, mere eller mindre internationale virksomheder søger i dag den ultimative automation, så vores fokus er på denne målgruppe, herunder kan nævnes AVV i Hjørring og svenske Beslag & Metall. AVV har lige taget et fuldautomatisk anlæg i brug, og svenske Beslag & Metall har netop bestilt et fuldautomatisk mange-mio. kr. palletransportsystem, som skal tages i brug i januar 2020," slutter hun".

Q-Transportmateriel A/S ▪ Q-System
Hjaltevej 16, Skovby
8464 Galten
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16440973
P nummer: 1001099712

Kontaktperson

Send til en kollega

0.063