23948sdkhjf

Fjedre og båndemner i nyskabende skivebremser fra Haldex

| Medlemsnyhed | Indrykket af Lesjöfors A/S

Haldex har afsluttet udviklingen af skivebremsen ModulT sammen med en af verdens største lastbilproducenter og påbegynder nu serieproduktion til en terrængående lastbil. Lesjöfors leverer fjedre og båndemner til skivebremsen fra tre virksomheder.

Skivebremsen ModulT er udformet som et komplet produktprogram til både bugservogne og påhængsvogne og udvides trinvis med nye versioner. I den ene ende af produktprogrammet findes versionen til tunge køretøjer med 22,5 tommers-applikationen med et maksimalt bremsemoment på 30 kNm. Alle ModulT-bremser bruger Haldex-specialmekanismen, som giver to vigtige fordele: omfattende støtte og ensartet tryk på bremsebelægningen samt et vægtoptimeret design, der ikke er tungere end nødvendigt.

 Komponenter fra flere Lesjöforsselskaber

I det tre år lange udviklingsprojekt har Lesjöfors bidraget med fjederkompetence og design af flere forskellige komponenter. Fra Lesjöfors Banddetaljer i Värnamo leveres seks båndemner, et wireemne produceres af Lesjöfors Industrifjädrar i Nordmarkshyttan samt seks fjedre fra Lesjöfors Industrifjädrar i Herrljunga. Skivebremsen fås i flere forskellige modeller, og komponenterne ser lidt forskellige ud i de forskellige modeller.

 Lesjöfors Banddetaljer har også leveret emner til forgængeren for den aktuelle skivebremse, og visse emner har kunnet overføres direkte til den videreudviklede model, såkaldte carry-overs, mens andre emner er nye.

- Selvfølgelig er vi glade for at kunne bidrage med vores ekspertise til Haldex-prestigeprojektet med denne verdensførende lastbilproducent, siger Johan Gannerud, teknisk sælger i Värnamo.

 Mange fjedre i en lille konstruktion

Lesjöfors Industrifjädrar leverer dele til den specialudviklede skivebremse til terrænlastbilen og bidrager med to trykfjedre samt to større og to mindre envejsfjedre.

- Vi har været med fra projektets begyndelse gennem teknisk rådgivning, tekniske prøver og diverse tests. Dette er et utrolig godt eksempel på, hvordan man kan få plads til mange fjedre i en lille konstruktion, siger Henrik Berner, der er teknisk sælger i Herrljunga. 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Lesjöfors A/S

Ringager 9-11
2605 Brøndby
Danmark
Lesjöfors A/S

Send til en kollega

0.079