23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny robotløsning optimerer produktionen

På grund af den store vækst i markedet for miljørigtige løsninger til udbringning af naturgødning oplever Samson Agro A/S en stor efterspørgsel på gyllevogne, møgspredere og andet udstyr til

landbrugsindustrien. Det kræver stor fleksibilitet og høj ydeevne i virksomhedens produktion, og derfor har Samson Agro A/S besluttet at investere i en ny og specialudviklet udgave af den kollaborative svejserobot CoWelder fra Migatronic.

Siden 1943 har Samson Agro A/S udviklet og produceret innovative og miljørigtige kvalitetsløsninger, til animalske producenter og maskinstationer. Virksomheden har hovedsæde i Viborg, hvor den beskæftiger godt 250 ansatte. Derudover har Samson Group A/S, som Samson Agro A/S er en del af, to fabrikker i henholdsvis Frankrig og Polen, hvor de samlet beskæftiger omkring 200 medarbejdere.

Samson Agro A/S eksporterer til hele verden – først og fremmest til Europa, hvor virksomheden lige nu oplever stor efterspørgsel på dens innovative landbrugsmaskiner. De seneste år er europæisk miljølovgivning nemlig blevet skærpet, og det har fået mange landmænd til at kigge mod Danmark og Samson Agro A/S, der er blandt verdens førende producenter af miljørigtige gyllevogne, bomme, nedfældere og møgspredere.

- Med vores miljørigtige landbrugsmaskiner lever kunderne op til langt størstedelen af de miljølove, der gælder i Europa og resten af verden. Netop derfor er der stor efterspørgsel på vores løsninger for tiden, og det skaber stor travlhed på vores fabrikker – især her i Viborg, hvor vi hele tiden ansætter nye medarbejdere og løbende forsøger at optimere vores produktion, udtaler Henrik Lund, der er fabrikschef/COO hos Samson Agro A/S.

- Vi har gennem mange år haft et rigtig godt samarbejde med Migatronic og benytter os udelukkende af Migatronic-svejseudstyr på vores fabrik i Danmark. Derfor var det naturligt for os at samarbejde med Migatronic og Migatronic Automation om at finde en ny robotløsning til vores produktion. Det har resulteret i en skræddersyet svejserobot, der lever helt og aldeles op til vores krav om moderne teknologi, spektakulær effektivitet og høj brugervenlighed, fortsætter han.

Høj frihedsgrad

For at optimere både fleksibilitet og svejsekvalitet efterspurgte Samson Agro A/S en fleksibel robot, der kan lægge en perfekt svejsesøm i alle tænkelige positioner. For at imødekomme virksomhedens krav valgte Migatronic og datterselskabet Migatronic Automation at videreudvikle svejsekoncernens populære CoWelder, så den nu kan hænges op på væggen eller i loftet, hvilket har givet den kollaborative svejserobot en helt ny dimension.

- Når svejserobotten er væghængt eller tophængt, giver det en høj grad af frihed, der muliggør både at svejse flere eller større emner på et givet areal. Så selvom det er en forholdsvis lille svejserobot, der kun vejer 33,5 kilo, så har den en stor rækkevidde, siger Henrik Lund og fortsætter:

- CoWelder-løsningen er desuden koblet til en Sigma Select 400 strømkilde fra Migatronic, som er en meget kraftfuld svejsemaskine, der på intelligent vis altid sikrer en høj svejsekvalitet. På den måde har vi fået en løsning, der passer rigtig godt til de opgaver, vi har her hos Samson Agro A/S.

Brugervenlighed i topklasse

Ud over høj effektivitet stillede Samson Agro A/S også krav til løsningens brugervenlighed. Ifølge Henrik Lund skal svejserobotten nemlig kunne betjenes af medarbejdere uden en robotoperatøruddannelse. Netop fordi CoWelder har en intuitiv og let anvendelig brugerflade, vurderede Migatronic og Migatronic Automation, at den var den rette løsning for Samson Agro A/S.

- Da brugervenligheden omkring svejseprocessen er helt i top og langt bedre, end vi har set før, var det en ”no-brainer” for os at investere i en CoWelder fra Migatronic. Derfor behøver Samson Agro A/S ikke nødvendigvis at hyre udlærte robotoperatører ind, som desuden kan være svære at rekruttere. Det kræver nemlig ikke en stor og forudgående viden om svejserobotter at betjene CoWelder’en, og vi kan oplære vores nuværende medarbejdere i at betjene den på en time eller to, fortæller Henrik Lund og fortsætter:

- Da robotten er så nem at betjene, har vi desuden tænkt os at oplære flere medarbejdere i at bruge den. På den måde står produktionen ikke stille, hvis nu en robotoperatør skulle gå hen og blive syg eller skal på ferie, da en anden medarbejder i så fald med lethed kan tage over. Det er nemlig i høj grad robottens udnyttelsesgrad, der sikrer investeringens tilbagebetaling. Samtidig er det også fantastisk at få demonstreret over for medarbejderne, at investeringer i robotteknologi ikke kan erstatte vores dygtige folk på gulvet, selvom robotterne giver produktionseffektiviteten et rigtig stort løft. 

Specialdesignet robotløsning
Ifølge Christian K. Holm, som er distriktschef hos Migatronic, udvikler svejsekoncernen ofte nye og skræddersyede løsninger til sine kunder. Det er nemlig nødvendigt, da de fleste produktionsvirksomheder ofte arbejder med forskelligartede processer:

- Vi arbejder altid på at være fleksible, så vi kan udvikle specialløsninger, der lever op til vores kunders forventninger og passer ind i deres produktionslinje. I forhold til CoWelder har vi eksempelvis 18 standardløsninger, som vi normalt tager udgangspunkt i. Dem har vi så mulighed for at videreudvikle, så løsningen relativt hurtigt kan indpasses og bidrage til at rationalisere en virksomheds produktion, siger han og fortsætter:

- Men uanset om man investerer i en standardløsning eller en specialdesignet svejserobot, så får man naturligvis altid Migatronics høje serviceniveau med i købet. Så hvis en svejseløsning skulle gå hen og drille, så rykker vi ud med det samme. Den sikkerhed har enorm betydning for vores kunder, eftersom nedbrud og driftsudsving kan koste danske produktionsvirksomheder dyrt, slutter Christian K. Holm.

Fakta om CoWelder-løsningen:

  • UR10e Robot komplet inkl. Controller og Teach Pendant.
  • Komplet softwarepakke, inkl. svejseprogram (skabeloner).
  • Pendling-funktion.
  • Start Box m. integreret E-Stop, 3 m. til UR Controller.
  • Standardrelæer (24VDC) for kontrolfunktioner, integreret.
  • Arc Safety Control box
  • Robot Motion Safety Control
  • Strømkilden er en Migatronic Sigma Select 400 vandkølet, Puls
  • Intelligent Arc Control
  • Intelligent Gas Control
Migatronic A/S
Aggersundvej 33
9690 Fjerritslev
Jammerbugt Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34485216
P nummer: 1001721060

Kontaktperson

Send til en kollega

0.033