23948sdkhjf

College360 modtager stor donation til autolakereruddannelsen

| Medlemsnyhed | Indrykket af College360

College360 har netop modtaget en stor donation fra Autobranchens Arbejdsgiverforening, ABAF og Malerforbundet som anerkendelse for sit arbejde med at styrke kvaliteten af autolakereruddannelsen og sætte det danske malerfag på verdenskortet..

I forbindelse med åbningen af College360s nye skolebyggeri på Bredhøjvej i Silkeborg modtager skolens autolakereruddannelse en betydelig anerkendelse for det store arbejde, som den igennem flere år er lagt i forhold til at skabe opmærksomhed omkring faget. Det gælder både bestræbelserne for at skabe de bedste uddannelsesforhold for autolakererne i det nye skolebyggeri og for at holde de stolte håndværkstraditioner inden for malerfaget i hævd. Skolen er anerkendt i hele verden for sin kunnen og tiltrækker hvert år et stort antal udenlandske deltagere til træningsseancer inden World Skills løber af stablen. Her konkurrerer de allerbedste autolakerere i verden mod hinanden i teknisk kunnen.

ABAF og Malerforbundet har som overenskomstparter via Malkom (Red: Malerfagets Kompetencefond) besluttet at støtte skolen i dens store engagement for at sætte det danske malerfag på verdenskortet. Skolen modtager således 100.000 kr. den 31. december 2020 samt 100.000. kr. den 31. december 2021. Pengene er øremærket autolakereruddannelsen og dygtiggørelsen af uddannelsens elever bl.a. gennem deltagelse i konkurrencerne ved DM i Skills og World Skills.

Foruden det store pengebeløb. har MalKom også doneret en længeønsket sprøjtesimulator til en værdi af 30.000 Euros til skolen. Sprøjtesimulatoren, der består af en fladskærm og en sprøjtepistol, er koblet til et avanceret computersystem, der gør det muligt for eleverne at lakere dele af en bil i den virtuelle verden.

Hos College360 modtages donationen naturligvis med stor begejstring og de mange nye muligheder forbundet med donationen tænkers allerede ind i morgendagens undervisning og aktiviteter. ”College360 og autolakereruddannelsen takker for den flotte gave og påskønner, at branchen støtter op om at dygtiggøre eleverne ved at donere ’state-of-the-art udstyr’. Med vores nye sprøjtesimulator kan vi gøre fremtidens autolakerere endnu dygtigere samtidig med, at vi får mulighed for at give andre unge et indblik i, hvad det vil sige at være autolakerer”, udtaler Henrik Toft, direktør for College360.

Donationen af sprøjtesimulatoren har flere fordele. Simulatoren gør det muligt at give unge indsigt i, hvad en autolakerer arbejder med og ikke mindst at prøve faget selv under sikre forhold. De unge fra grundskolen, der besøger College360 i forbindelse med brobygnings- og introkurser, kan med simulatoren prøve at lakere i praksis. Simulatoren er mobil og kan derfor også medbringes til events som f.eks. DM i Skills.

Fra et teknisk perspektiv betyder erhvervelsen af simulatoren, at eleverne på College360 får muligheder for at prøve kræfter af med den nyeste teknologi inden for faget. Simulatoren sikrer, at eleverne gennem gentagne træninger tilegner sig en teknisk kunnen, der sikrer høj kvalitet og præcis udførelse af arbejdet. Derudover sparer simulatoren såvel eleverne som underviserne tid, idet de ikke længere skal bruge tid på klargøring af bildele inden eller rengøring efter endt lakering. Samtidig gør sprøjtesimulatoren College360 til en grønnere skole, eftersom den virtuelle lakering af bildele skåner miljøet, forbedrer elevernes arbejdsmiljø og mindsker materialeforbruget på uddannelsen.

Medlemsnyhed

Indrykket af
College360

Kejlstrupvej 87
8600 Silkeborg
Danmark
College360

Send til en kollega

0.146