23948sdkhjf

Hi-messen præsenterer alt, hvad metalindustrien kan ønske sig – plus en racerbil

| Medlemsnyhed | Indrykket af hi Tech & Industry Scandinavia

Når udstillerne inden for svejsning og maskinbearbejdning byder velkommen til hi Tech & Industry Scandinavia 2019, bliver det med moderne og innovative maskiner suppleret af en enkelt Formel 1-racerbil.

Svejsning, fræsning, boring og gevindskæring er væsentlige processer i industrien, og de bedste skandinaviske producenter og leverandører af maskiner dertil viser de nyeste, mest innovative og kvalitetsbevidste løsninger frem på hi Tech & Industry Scandinavia i MCH Messecenter Herning 1.-3. oktober.

En af dem er den danske virksomhed Edstrøms Værktøjsmaskiner ApS, der er dansk forhandler af maskiner fra den amerikanske producent HAAS, som er en af verdens førende producenter af CNC-maskiner. Ved siden af produktionen har HAAS også sit eget Formel 1-team med danske Kevin Magnussen som en af sine topkørere, og netop Kevin Magnussens racer fra 2018-sæsonen medbringer Edstrøms Værktøjsmaskiner til messen. Den vil dog udelukkende blive anvendt som blikfang, for Edstrøms har i år valgt at fokusere på to typer maskiner.

- Den ene er vores 5-aksede fræser UMC-750. 5-akset bearbejdning er en effektiv måde at reducere opstillinger og øge nøjagtigheden for flersidet bearbejdning. Haas UMC-seriens bearbejdningscentre er omkostningseffektive løsninger til 3+2-bearbejdning og simultan 5-akse-bearbejdning, forklarer Steffan Ravnskjær, manager i Edstrøms Værktøjsmaskiner.

Derudover præsenterer firmaet sin ST-30Y drejebænk med fræsemulighed og y-akse. I dag er der ca. 700 aktive Haas-maskiner i Danmark, og efter hi-messen forventer Steffan Ravnskjær, at der kommer flere til.

- Det er en meget bred messe, hvor vi kan møde potentielle kunder fra flere forskellige segmenter. Derfor tror vi på, at vi igen kan få en del nye kunder som følge af messen, siger han.

Klassens nye stærke dreng
Ligeledes er der store forventninger til hi Tech & Industry Scandinavia hos Maskingruppen A/S. Den danske virksomhed er forhandler af maskiner til den pladeforarbejdende metalindustri samt spåntagende maskiner og periferiudstyr til metalindustrien i Danmark. Til hi-messen i Herning er virksomheden en af de største udstillere med et samlet standareal på 300 kvadratmeter fordelt på to stande.

- Vi udstiller robotsvejsning fra CLOOS og en demostand med robotsvejsning med fuldautomatisk skifte mellem forskellige svejseprocesser. Vi viser også maskiner fra Microstep til 3D-plasmaskæring, kombineret med boreenhed og gevindskæring, værktøjsmagasin samt integreret mulighed for rørskæring. I tillæg hertil demonstrerer vi 8 KW fiberlaserskæring med Siemens lineære motorer samt nyheder inden for kantbukketeknologien, siger Finn Holmquist, adm. direktør i Maskingruppen A/S.

- Derudover benytter vi også lejligheden til at præsentere vores nye CNC-drejebænke fra CMZ. Mærket er den nye stærke dreng i klassen, som både har det højeste omdrejningstal for roterende værktøjer, sætter nye standarder for drejning med højt moment og har et lynhurtigt værktøjsskifte, siger han og lover endnu flere nyheder på virksomhedens stande under messen.

- Vi ser os selv som en af de virksomheder med den bredeste profil, da vi er leverandører af maskiner til pladebearbejdning, robotsvejsning og meget mere. Vores kunder er en blanding af små og store metalbearbejdende virksomheder, og hi-messen er for os en optimal mulighed for at komme ud og vise vores maskinprogram frem inden for plade og rør, svejs samt spån, siger han.

Den samlede svejsebranche vil ligeledes være repræsenteret på hi-messen under overskriften ”Bliv en vinder i metalbranchen”. Svejsebrancheklubben SBK står klar med spændende løsninger og en stribe interessante aktiviteter: En fælles svejsecafé, netværksmøder og talkshows bliver suppleret af oplæg fra blandt andre Chili Klaus og D-A-D forsanger Jesper Binzer, og så får de besøgende også mulighed for at komme helt tæt på den håndlavede Rat Rod Look-bil, som vandt DM i Dragracing i ProET-klassen i 2018.

Hent din fribillet til hi-messen her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
hi Tech & Industry Scandinavia

Vardevej 1
7400 Herning
Danmark
hi Tech & Industry Scandinavia

Send til en kollega

0.078