23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Få de komplekse projekter til at klappe – og skru ned for risikoen

Danske fremstillingsvirksomheder har svært ved at konkurrere på pris alene. For trods robotter og automatiseret fremstilling vil der tit være virksomheder i f.eks. Fjernøsten, som kan producere snart sagt et hvilket som helst produkt billigere.

Af Christian Bach Petersen, Senior Consultant, Columbus

Alligevel gør danske virksomheder, der designer og bygger industrielt materiel til produktionsvirksomheder, sig stadig stærkt gældende på verdensmarkedet – og hvorfor nu det?

Her er pris naturligvis stadig en betydningsfuld faktor, men den står langtfra alene. Derimod karakteriserer de succesfulde fremstillingsvirksomheder ved, at de ordre efter ordre kan sikre, at færdigvaren leveres og monteres til tiden, med respekt for de aftalte specifikationer og indenfor budget, så producenten stadig tjener penge på ordren. Det kræver benhård styring af talrige koblede processer – men er lettere sagt end gjort.

Alt skal klappe – ellers bliver det dyrt
Lad os for eksemplets skyld tage en virksomhed, der bygger procesanlæg til behandling af fangsten ombord på store trawlere. Det er – i lighed med andre industrielle anlæg – komplekse enheder med talrige elementer og moduler; transportbånd, opskæringsanlæg, drivremme, styringsenheder, generator, fryseanlæg og meget mere. Enhederne produceres separat, men i en bestemt rækkefølge bestående af forskellige subleverancer. Til sidst skal det samlede anlæg monteres indenfor en meget snæver tidsramme, hvor trawleren ligger i dok. Ellers risikerer ejeren store økonomiske tab, ligesom producenten skal betale klækkelige dagbøder og lider tab af anseelse. Alt skal ganske enkelt klappe på samtlige målepunkter. Det kan være svært, hvis man primært baserer sine kalkulationer efter stadig mere komplekse regneark, som ligger uden for forretningssystemet. Man mangler ganske enkelt overblikket!

Styrk processer og kvalitet gennem hele projektet
Derfor har vi bygget et forretningssystem til projektorienterede produktionsvirksomheder, der håndterer samtlige processer undervejs og gør det let at implementere konsistent kvalitetsstyring af såvel leverede komponenter som af egne slutprodukter.

Løsningen integrerer direkte ind i Dynamics 365 Business Central, så alle informationer er samlet ét sted. Kvalitetssikring, proces- og projektstyring er fællesnævnere for modulets elementer, da man blandt andet har adgang til:

  • Styring og ajourføring af produktionsstyklister. Det er en opgave, der ellers kan være meget svær at styre via et regneark. Men med det rigtige værktøj kan det let sættes i system, så man kan foretage ændringer og skifte, hvilke komponenter, der i fremtiden skal benyttes for færdigvaren. Blandt andet baseret på løbende evaluering af pris, kvalitet og af, hvor godt komponenten passer ind i produktionen.
  • En velfungerende og brugervenlig workflowmotor, der gør det muligt at sætte processer og kvalitetsstyring i system – på tværs af samtlige opgaver samt projektelementer og uanset hvor i forløbet, man måtte have behovet. Hvad enten det så er modtagelse, lagerstyring, produktion, afsendelse eller service.
  • Et avanceret, skabelonopbygget projektmodul, der forenkler oprettelse af nye projekter. Det sparer tid og sikrer, at man får alle projektets facetter med – samt sikrer at man kan overholde den aftale tidsramme.
  • Et kalkulationsmodul, som gør det lettere at udarbejde holdbare, realistiske og konkurrencedygtige budgetter baseret på forbrug af timer, råvarer/halvfabrikata, forbrugsvarer og produktionsmaskinel. Det gør – helt basalt – virksomheden mere konkurrencedygtig og mindsker risikoen for, at en fejlberegning i den indledende fase gør det svært at gennemføre projektet indenfor aftalt budgetramme (og med økonomiske tab til følge).

Det betyder helt overordnet, at man får nemmere ved at byde på opgaver, gennemføre projekter af høj kvalitet til tiden, minimere risici – og tjene penge undervejs. Uanset, hvilken type industri, man beskæftiger sig med.

Download e-bog om projektorienterede produktionsvirksomheder

Columbus A/S
Lautrupvang 6
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK13228345
P nummer: 1018457497

Send til en kollega

0.047