23948sdkhjf

Dansk virksomhed udvikler aluminiumssugerør

| Medlemsnyhed | Indrykket af Aluflam A/S

Aluminiumsproducenten Aluflam er gået ind i klimakampen og tester i øjeblikket, hvordan man kan lave genanvendelig aluminiumsemballage. Virksomheden har bl.a. udviklet aluminiumssugerør, som en række større kæder er interesserede i at benytte.

Ifølge FN’s Miljøprogram UNEP havner 6,4 mio. tons affald i verdens have hvert år, og kommunernes internationale miljøorganisation KIMO vurderer, at 20.000 tons affald lander årligt i Nordsøen 

Det er skræmmende tal, og noget som danske Aluflam gerne vil bidrage til at ændre. For at styrke den grønne omstilling er virksomheden begyndt at producere aluminiumssugerør. Målet er, at de på sigt skal erstatte de millioner af plastiksugerør, der forbruges dagligt af bl.a. restauranter, fastfood- og kaffekæder – både nationalt og internationalt

-  I modsætning til plastik, så er aluminium et råstof, der er tilgængelig på jorden. Aluminium er genanvendeligt, da det kan smeltes om. Så hvis vi kan ændre en simpel hverdagsting som brugen af sugerør og medvirke til at reducere mængden af plastaffald - og ikke mindst forhindre, at det ender i verdenshavene, så er det værd at bruge kræfter på, siger Peter Birck, adm. direktør i Aluflam.

Aluminium genanvendes syv gange så meget som plast

Der er mange fordele ved at bruge aluminium i stedet for plast. Genanvendelse af aluminium sparer miljøet for drivhusgasser svarende til et passagerfly, der foretager 46.000 jordomrejser. 75 procent af det aluminium, der nogensinde er producereret, er stadig i brug.

Aluflam valgt at idé- og konceptudvikle genanvendeligt materiale til emballagebrug. Tanken er at producere sugerørene i flere størrelser, som passer til flere formater. Når sugerørene har været i brug, er det hensigten, at de skal kunne indsamles via en form for pantsystem, mens restauranter kan vaske og genbruge dem.

-  Vi har designet vores sugerør, så de minder om plastiksugerør, blot med en længere levetid. De er 0,4 mm tykke, og vi kan lave dem i alle længder og størrelser. Samtidig tænkte vi, at man kunne inspireres af det pantsystem, vi kender fra dåser og sodavand og dermed returnere sugerørene, når man har tømt sin sodavand, forklarer Peter Birck.

Aluflam har oplevet stigende interesse for aluminiumssugerøret fra flere kæder, hvilket har givet virksomheden blod på tanden, så det, der i starten blot opstod som en løs idé, nu realiseres i virkeligheden.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Aluflam A/S

Langebjergvænget 13
4000 Roskilde
Danmark
Aluflam A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.064