23948sdkhjf

En faglig uddannelse giver et godt afsæt til dit arbejdsliv

| Medlemsnyhed | Indrykket af A/S J. Petersens Beslagfabrik

Et varigt job kan starte med en faglig grunduddannelse, og hos A/S J. Petersens Beslagfabrik i Nibe kommer man ”hele vejen rundt”

Danske unge har i dag rigtig mange muligheder for at vælge uddannelse. Der har været en tendens i samfundet der pegede imod at de skulle uddanne sig via en gymnasial grunduddannelse og videre på universitetet eller andre læreanstalter. Heldigvis er man i dag kommet til den erkendelse, at der er brug for dygtige unge mennesker med en faglig uddannelse for at samfundet kan fungere, og en solid faglig uddannelse hvor man også lærer at begå sig på en arbejdsplads, giver lige så mange fremtidsmuligheder som en gymnasial uddannelse.

Hos A/S J. Petersens Beslagfabrik i Nibe, i daglig tale IPA Beslag, ved man hvad man taler om. Virksomheden der i år kan fejre 150 års jubilæum, har i generationer taget unge ind med henblik på at give dem en faglig uddannelse - hovedsagligt som værktøjsmagere.

Der er løbende brug for dygtige fagfolk inden for metalindustrien, også hos os i Nibe siger Jesper Pilman, produktionschef på IPA Beslag. 1. januar 2018 trådte ”Praktikplads-AUB” i kraft, hvilket er en ordning, der skal sikre, at der uddannes flere faglærte. Denne ordning betyder at virksomhederne hvert år får et mål for, hvor mange lærlinge de skal have, og de virksomheder der ansætter elever bliver belønnet, hvor dem der sniger sig udenom skal betale ekstra bidrag.

Der er altså politisk vilje for at virksomhederne har et ansvar for at uddanne faglærte – og ikke bare forbruge dem. En undersøgelse lavet for arbejderbevægelsens erhvervsråd (https://www.ae.dk/analyser/de-store-virksomheder-kryber-uden-om-ansvaret-for-laerlinge) viser at, i gennemsnit har virksomheder med under 10 ansatte 5,6 lærlinge pr. ansat for hver 100 faglærte i personalet, hvor de store virksomheder med over 250 ansatte tage 2,5 lærlinge pr. 100 faglærte. Det er altså de små virksomheder der tager det største lærlingeansvar. IPA Beslag i Nibe tager hvert år imod unge mennesker, der ønsker sig en faglig uddannelse, der giver indsigt i alt fra manuel bearbejdning af metaller til CNC-bearbejdning og maskinopbygning indenfor robot-teknologien.

Hos os får de unge en uddannelse som værktøjsmager, hvor vi som virksomhed, i samarbejde med uddannelsesinstitutionen, giver dem både den faglige og praktiske erfaring der styrker de faglige evner, samt en god platform til at begå sig med kollegaer, kunder og leverandører. Vi gør meget for at de unge mennesker forstår, at det valg de har taget giver dem mange forskellige job- og uddannelsesmuligheder i fremtiden. Det kræver dog at de synes det er spændende og har interesse i at modtage læring, ellers risikerer de at spilde 4 år med ingenting. Jesper Pilman tilføjer:

På vores virksomhed gør vi meget ud af, at man som led i sin uddannelse kommer rundt om virksomhedens forskellige afdelinger, og også lejlighedsvis medvirker i kontakt med kunderne. Dette giver et stort overblik og en tilfredsstillelse at kunne se, hvordan ens egen indsats i værdikæden påvirker både internt men også eksternt. https://www.ipabeslag.dk/kompetencer

Medlemsnyhed

Indrykket af
A/S J. Petersens Beslagfabrik

Jacob Petersensvej 9
9240 Nibe
Danmark
A/S J. Petersens Beslagfabrik

Send til en kollega

0.062