23948sdkhjf

Når hobbyprojektet bliver til virkelighed

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Robotter, kodning, ja, teknik generelt, er ikke længere for nørderne.

Faktisk har Lego, Coding Pirates og andre store og mindre store virksomheder gjort robotter og kodning mainstream for børn og deres forældre. Det bør skabe en ny generation, hvor innovation og skaberlyst er i højsædet.

Iværksætteri bliver til stor virksomhed
Når garageprojektet så skal realiseres, skal der oprettes et selskab, og her bør man i undervisningen overveje også at fokusere på det virksomhedstekniske, som eksempelvis hvad et ApS eller regnskab er. Selv før man lærer det på eksempelvis handelsskolen. Et af de selskaber, der er gået fra et lille innovativt firma, er MRN fra Middelfart, som vi tidligere har skrevet om her på siden. Med en investor i ryggen, er der nu kommet godt gang i udviklingen af industrirobotter, som testes under Roskilde Festival 2019.

At finde investorer
Hvis man allerede er kommet videre efter en opstart af virksomhed, hvad enten det så er en enkeltmandsvirksomhed eller et anpartsselskab, så kan man tit have brug for et økonomisk tilskud, enten i form at et lån, støtte fra fonde eller fra private investorer og crowdfunding. Hvordan man sikrer sig at kunne nå næste skridt i virksomhedens udvikling, er ret individuelt efter hvilken branche, man operer indenfor. Det er dog fuldt ud muligt at skaffe sig et tilskud, når bare man har et veldefineret projekt stablet på benene.

Alle kan skabe en virksomhed
Det svære er at tro på sin ide og have mod på at gennemføre den, især i de første par år, hvor pengene er få og tiden er knap. Et eksempel på et iværksætteri, som er gået fra hobbyprojekt i stuen, til at være et fuldt levedygtigt koncept, er Too Good To Go, hvor de første år gik med at bo og sove 5 mennesker sammen i en mindre lejlighed. Historier om trange kår i de første år, går igen hos mange unge mennesker, indtil de kunne oprette virksomhed og begynde at tjene penge på projektet. Fælles for alle historier er budskabet om, at man tror på sin ide og giver den tid til at blomstre. For mange vil de tunge år i sidste ende bære frugt.

Nye virksomheder er ikke kun webshops
Selvom rigtigt mange har held med at skabe en succesfuld webshop, om den så sælger tøj eller andet, er der mange andre brancher, man kan finde en vej ind i. Særligt miljø og grøn energi er et område, der er åbent for innovation, og interessen for området bliver ikke mindre som årene går.

Hjælpemidler af alle slags vil der også være et marked for. Her kan det for eksempel være inden for bestemte handicaps, herunder syn, hørelse, bevægelse eller noget helt andet.

I november 2018 gik Tuborgfondet og Fonden for entreprenørskab sammen om at sætte fokus på at styrke iværksættere med henblik på at løse de mange opgaver, der er opstået efter 2015, hvor de 17 verdensmål om bæredygtig udvikling, blev fremlagt af FN. Har man en ide til at løse et af de problemer, kan man både opnå finansiel og vidensmæssig støtte. Så er det bare at finde på den gode ide.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.062