23948sdkhjf

Involvering af medarbejderne gav succes med ny UR-robotarm

| Medlemsnyhed | Indrykket af BILA A/S

Hos Plus Pack i Odense er innovation og udvikling et mantra, som i den grad også har kendetegnet emballagevirksomhedens samarbejde med BILA Robotics.

Hos Plus Pack i Odense er innovation og udvikling et mantra, som i den grad også har kendetegnet emballagevirksomhedens samarbejde med BILA Robotics. Med medarbejdernes hjælp har samarbejdet om en UR10-robortarm blandt andet reduceret antallet af tunge løft og monotone gentagelser, og det har ført til et bedre arbejdsmiljø for virksomhedens ansatte.

Plus Pack udvikler og producerer mere end 1.000 forskellige emballager i aluminium og plastik til fødevareindustrien, hvoraf mange er skræddersyet til den enkelte kundes behov. Det stiller store krav til produktionslinjens fleksibilitet, og derfor leder den familieejede virksomhed hele tiden efter nye og innovative løsninger, der kan optimere produktionen.

Det har blandt andet ført til et samarbejde med BILA Robotics, der har leveret en UR10-robotarm fra Universal Robots til Plus Pack. Virksomheden har løbende testet robotløsningen af i deres produktion, hvilket ifølge strategisk projektleder hos Plus Pack, Bastian Fietje, har været en stor succes:

"Innovation er ikke nyt for vores virksomhed, og vi undersøger løbende nye muligheder for at forbedre vores produktion. Vi så fra starten et stort potentiale i robotarmen fra BILA Robotics, der allerede i den første testperiode har forbedret arbejdsmiljøet for de ansatte i produktionen, fortæller han."

Tog medarbejderne med på råd
Som et led i samarbejdet afholdte Plus Pack en workshop, hvor Area Manager Steen Slabiak Jensen fra BILA Robotics besøgte fabrikken og afholdt et oplæg om robotten og dens funktioner. Ifølge ham kan medarbejdere i starten godt være skeptiske over for nye automationsløsninger, men det var ikke tilfældet blandt de ansatte hos Plus Pack:

"Medarbejderne har fra starten været åbne og engagerede. De kom med nogle virkelig gode ideer og seriøse inputs til opgaver og cases, hvor deres nye værktøj, UR10-robotarmen fra Universal Robots, kunne bruges, siger Steen Slabiak."

Testes flere steder i produktionen
UR10-robotarmen har indtil nu hjulpet til i Plus Packs produktion i Odense. Her har robotten stablet store stakke af aluminiumsemballage, som efterfølgende er pakket i kartoner og sendt til kunderne. Det er ifølge Bastian Fietje ensformigt og nedslidende arbejde, som førhen blev gjort med håndkraft af virksomhedens pakkeoperatører. De spares nu for op til 350 gentagelser i timen:

I Plus Pack tror de på, at robotarmen har et stort potentiale, så de forsætter med at identificere og teste forskellige løsninger sammen med medarbejderne. 

Læse mere på vores hjemmeside her


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
BILA A/S

Industrivej 18
7900 Nykøbing M
Danmark
BILA A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.118