23948sdkhjf

Dansk RobotTeknik installerer en specialudviklet robotløsning til håndtering af sprøjtestøbeemner

| Medlemsnyhed | Indrykket af Dansk RobotTeknik ApS

Robotten tager emnerne fra fiksturen og placerer dem i kassetten. Det er vigtigt for processen, at robottens sugekopper griber emnerne nøjagtig ens hver gang.

Robotanlægget – der er opstillet hos Kühn Plast Sprøjtestøbning - er i drift 24/7 og producerer ca. 19.000 emner pr. døgn – stort set uden bemanding. Det eneste operatøren skal gøre er at fylde tomme kassetterstabler på et indløbsbånd og tømme fyldte kassetterstabler af et udløbsbånd.

To industrirobotter fra FANUC arbejder sammen med en sprøjtestøbemaskine. Sprøjtestøbemaskinens egen robot udtager sprøjtestøbte emner, som placeres i en fikstur, hvorefter den ene FANUC-robot placerer dem i kassetter, der efterfølgende – af den anden FANUC-robot - stables i 36 enheder oven på hinanden direkte på udløbsbåndet. Et specialudviklet værktøj med ”fingre” - sørger for at stablen – op til 1,5 meter høj – til stadighed er rettet op og klar til at modtage næste kassette.

Løsningen giver mulighed for, at hver sprøjtestøbt kavitet leveres til kunden pakket særskilt i hver sin kassette. For kunden betyder det sporbarhed og ensartet produktion, samtidig med at løsningen sikrer minimalt produktionsstop.

Centralt for robotløsningen er en PLC-styring og sikkerheds-PLC fra OMRON, der i begge tilfælde kommunikerer med sprøjtestøbemaskinen og de to robotter. Anlægget overholder Maskindirektiv 2006/42/EF og sikkerheden omfatter et hegn med dørkontakter og lysbom, samt nødstop.

Operatørerne betjener anlægget på en HMI-skærm. Skærmens interface er opbygget logisk og intuitivt i tæt samarbejde mellem programmør og operatørerne.

Dansk RobotTeknik er fokuseret på at være en dedikeret og løsningsorienteret partner, der kan levere en komplet skræddersyet løsning, samt efterfølgende support og service – også i en kritisk situation med fx produktionsstop.

Hvis du vil vide mere om løsningen eller Dansk RobotTeknik, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 29 86 07 15.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Dansk RobotTeknik ApS

Måløv Værkstedsby 90
2760 Måløv
Danmark
Dansk RobotTeknik ApS

Billeder & videoer

DanskRobotTeknik-kyhnDanskRobotTeknik-kyhn

Send til en kollega

0.12