23948sdkhjf

Aluminiumskabler, det lette alternativ

| Medlemsnyhed | Indrykket af Prysmian Group Denmark A/S

AL leder 50% mindre i vægt

Mange installatører forstår udemærket omkostningsforskellen mellem kobber- og aluminiumkabler, men har ikke nødvendigvis personlig erfaring med hvilken type installationer, der er egnede til aluminiumkabler. Mange projekter specificerer udelukkende kobberledere, hvilket kan være et levn fra fortiden, hvor aluminiumledere ikke var det bedste valg.

Et vigtigt fremskridt for de kemiske og fysiske egenskaber for aluminium er, at de nuværende legeringer, der anvendes til lederne - er langt bedre. I dag er elsystemer designet i henhold til gældende branchestandarder, og derfor bør udførelsen af installationen være identiske, hvad enten de interne ledere er af kobber eller aluminium.

Fordelen ved aluminiumledere er, at de vejer omkring 50 procent mindre end kobber og råvaremæssigt koster mindre. Det vigtigst et elsystem skal tage højde for er, at aluminium er en lidt dårligere leder end kobber, og at man som tommelfingerregel skal en kvadrat op i størrelsen, hvilket vil fylde lidt mere. Aluminium er også mindre smidigt end kobber, men da det vejer mindre, er monteringen lettere.

Installationstypen eller miljøet kan ligeledes diktere valg af ledermateriale. Alle disse faktorer skal tages i betragtning, når der træffes en beslutning mellem kobber- og aluminiumleder.

Forhandles via Lemvigh-Müller,  A&O Johansen eller Solar.

AXQJ-AL PURE 0,6/1 kV
Flertrådet sektorformet halogenfrit og brandhæmmende aluminiumkabel til installation inden- og udendørs, direkte i jord/vand, kanaler, indstøbt i beton samt forsigtig nedpløjning. Maksimal ledertemperatur 90°C. Brandklasse Dca.

HIK AL-M 0,6/1 kV
Massiv rund (16-25mm) eller sektorformet (50-240mm) halogenfrit og brandhæmmende aluminiukabel til fast installation i rør, kanaler, i fri luft eller jord. Med rivtråd og maksimal ledertemperatur 90°C. Brandklasse Eca

HIKJ AL 0,6/1 kV
1-leder halogenfrit og brandhæmmende aluminiumkabel til fast installation inden- og udendørs i kabelbakker eller direkte i jord. Maksimal ledertemperatur 90°C. Brandklasse Eca.

HIK AL-S 0,6/1 kV
Flertrådet rund (2-50mm) eller sektorformet (50-240mm) halogenfri og brandhæmmende aluminiumkabel til fast installation i bygninger, rør, kanaler, i fri luft eller jord. Kan med forsigtighed nedpløjes. Isolationen må ikke udsættes for UV-lys. Maksimal ledertempearatur 90°C. Brandklasse Eca.

HIK AL-R 0,6/1 kV
Rund 4-leder halogenfri og brandhæmmende aluminiumkabel til fast installation i kabelbakker, rør, fri luft eller direkt i jord. Maksimal ledertemperatur 90°C. Brandklasse Eca

AXQJ EMC PURE 0,6/1 kV
Flertrådet rund eller sektorformet halogenfrit og brandhæmmende aluminiumkabel med 100% tæt koncentrisk kobberskærm, der opfylder EMC-diretivet. Til fast installation inden- og udendørs (UV-bestandig) i rør, kanaler,beton, vand, jord og sikringsanlæg. Maksimal ledertemperatur 90°grader. Brandklasse Dca.

Download vores samlede AL-kabler katalog her eller find alle vores kabler på vores hjemmeside.

Find også vores tilsvarende aluminium elforsynings LV og elforsynings MV på vores hjemmeside.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Prysmian Group Denmark A/S

Roskildevej 22
2620 Albertslund
Danmark
Prysmian Group Denmark A/S

Send til en kollega

0.11