23948sdkhjf

Bowitek Safety Audit

| Medlemsnyhed | Indrykket af Bowitek ApS

Virksomhedsleder: Gennemfører I ekstern audit på CE mærkningen i din virksomhed? Hvordan er status for compliance? Vi kan give jer vished.

Compliance på CE mærkningen får ofte først direktionens opmærksomhed, når virksomheden taber penge på et projekt, fordi compliance viser sig ikke at være i orden, eller sikkerheden viser sig ikke at være tiltstrækkelig.

Man kan desværre ikke altid gå ud fra, at en maskine med CE mærkning lever op til kravene. CE mærkningens kvalitet afhænger af, om de rette kompetencer har været i spil i forbindelse med risikovurderingen og udarbejdelse af CE mærkningsdokumenterne. Og der er i langt de fleste tilfælde ingen ekstern kontrol.

Placeringen af ansvaret for compliant CE mærkning er let at forklare:

  • Fabrikanten har det fulde ansvar for at deres maskiner overholder alle relevante krav, når de overdrages til brugeren.
  • Arbejdsgiveren har det fulde ansvar for at deres maskiner og procesanlæg overholder alle relevante krav, når de bruges.

En virksomhed bør derfor gennemføre en audit af sine maskiner og procesanlæg og de CE mærkninger, der er leveret sammen med udstyret, inden de tages i brug (ibrugtagningskontrol). Og derved sikre, at CE mærkningen er state-of-the-art, så sikkerheden er i orden. Der er ingen ekstern kontrol, hvis man ikke selv sørger for det.

En ekstern audit er den bedste måde at sikre direktionen vished for, at CE mærkningen og sikkerheden på maskiner og procesanlæg faktisk er state-of-the-art, eller få påpeget områder hvor den ikke er det, og rådgivning om, hvordan det bringes i orden. Vi ser også på organisationen og arbejdsprocesserne og rådgiver om, hvordan vi med vores erfaring vil foreslå, at arbejdet med CE mærkning organiseres og udføres bedst. Vi kalder det Bowitek Safety Audit.

Bowitek har den erfaring og de kompetencer, der kan give jer vished - og dermed tryghed.

Det er vores erfaring, at den rådgivning vi nu samler i Bowitek Safety Audit er et meget værdsat redskab for virksomhederne, fordi det udover sikkerheden også ser på organisation og processer og giver virksomheden tryghed for, at man har rigtigt og effektivt fat i sit arbejde med sikkerhed og CE mærkning.

Kontakt direktør Thomas Thillemann Petersen og hør mere om Bowitek Safety Audit, Mob: +45 27 88 06 67 Email: thpe@bowitek.dk

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Bowitek ApS

Vesterballevej 25
7000 Fredericia
Danmark
Bowitek ApS

Send til en kollega

0.125