23948sdkhjf

Falduheld kan forebygges med skridhæmmende maling

| Medlemsnyhed | Indrykket af Lemvigh-Müller A/S

Påføring af skridhæmmende maling er en nem og hurtig metode til sikring af kritiske arbejds- og færdselsområder. Det kan også forlænge levetiden på materiel og installationer.

Vådt og fugtigt vejr øger risikoen for glid- og faldulykker, men en avanceret skridsikringsmaling fra lim-, tætningsmiddel- og coating-producenten Loctite har nu gjort det meget lettere at lave langtidsholdbare skridsikringsløsninger på næsten enhver overflade.

”Det er en velkendt ide at forsøge at etablere en mere skridsikker overflade ved at blande sandkorn eller granulat i en almindelig maling. Problemet ved den metode er, at de færreste malingtyper er velegnede til at fastholde skridsikringsmaterialet. Derfor er holdbarheden typisk kortvarig,” siger Nick Rosenlund, salgsingeniør hos Henkel Norden der står bag Loctite.

Stærk nok til hangarskibe
Loctite har løst holdbarhedsproblemet ved at udvikle et bindemiddel og et friktionsmateriale, der er nøje tilpasset hinanden. Det har gjort det muligt at fremstille skridsikringsmalingen Big Foot, som blandt andet har dokumenteret sin holdbarhed under de ekstreme vejr- og trafikbelastninger fra lettende og landende kampfly på den amerikanske flådes hangarskibe.

Big Foots store holdbarhed betyder ifølge Nick Rosenlund, at den ud over at reducere risikoen for glid og fald kan være med til at forlænge levetiden for materiel og installationer.

”Især dørkplader i aluminium, som ofte bruges til ramper og platforme, kan hurtigt få slidt deres skridhæmmende mønster bort ved intens trafik. Ved at behandle dem med Big Foot kan levetiden forlænges meget betydeligt, samtidig med at de skridhæmmende egenskaber bliver endnu bedre,” forklarer han.

Udbredt til søs og i industrien
Ifølge Loctite-salgsingeniøren har især søfarten og virksomheder inden for proces- og fødevareindustrien fået øjnene op for de arbejdssikkerhedsforbedringer, der kan opnås ved at behandle færdsels- og arbejdsområder med skridhæmmende maling. 

”Til søs og i produktionsmiljøer, hvor der forekommer kondens eller egentligt vandspild og intensiv rengøring, er der brug for en stærk antiskridbelægning med en høj profil, så fugt og vand kan ledes væk fra trædefladen. Det er de egenskaber, der har gjort Big Foot til en udbredt løsning her,” siger Nick Rosenlund.

Let at påføre
Big Foot kan påføres af enhver. Den leveres færdigblandet i en grødagtig konsistens og kan for eksempel spredes ud med en spartel og derefter fordeles med en skumrulle groft omviklet med tekstiltape. Med lidt øvelse giver det en struktur med høje toppe og et pænt resultat. Den metode bruger eksempelvis af installationsvirksomheder til at forbedre sikkerheden på stigetrin og arbejdsplatforme.

Høj interesse for sikkerhed
Hos stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller, der forhandler Big Foot-skridsikringsmaling og andre Loctite-produkter, oplever produktchef Stefan Jørgensen en stigende interesse for produkter, som bidrager til bedre og sikrere arbejdsmiljø.

”Generelt ser vi en høj bevågenhed omkring sikkerhed i nordiske virksomheder. Virksomhederne ønsker at skabe trygge rammer for deres medarbejdere, og hos Lemvigh Müller lægger vi vægt på at kunne tilbyde dem produkter, som kan bidrage til sikrere arbejdsforhold og et godt arbejdsmiljø,” siger han.

Læs mere om Loctite Big Foot og bestil i webshoppen på lemu.dk


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Lemvigh-Müller A/S

Stationsalleen
2730 Herlev
Danmark
Lemvigh-Müller A/S

Kataloger m.v.

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.101