23948sdkhjf
Del siden
Annonce

A/S Metalcentrets grand old man fejrer 40-års jubilæum

Det var året, hvor Tommy Seebach vandt Melodi Grand Prix med Disco Tango, hvor Margaret Thatcher blev premiereminister i England og hvor Stig Carlsson blev ansat ved A/S Metalcentret i Glostrup.

Det var i 1979, og derfor kan Metalcentrets 60-årige grand old man i år fejre 40-års jubilæum ved familievirksomheden, der specialiserer sig i levering af metaller lige fra aluminium og messing til bronze, kobber og rustfrit stål.

”Det er jo specielt, det må jeg da indrømme. Der er sket meget i branchen i de 40 år, men jeg har ikke tænkt mig at stoppe lige med det samme. Nogle skal jo holde hjulene kørende,” siger Stig Carlsson og griner.

Han startede i bogholderiet, og siden har han haft forskellige opgaver ved en af landets førende virksomheder inden for metalbranchen. I dag er han Key Account Manager, hvor han tager hånd om firmaets helt store kunder.

”Men jeg er stadig ude og besøge industrikunder, entreprenører og den slags. Dog er det klart de små- og mellemstore virksomheder, der er vores helt store ekspertise,” siger Stig Carlsson, der fortæller, at Metalcentrets agilitet er et af firmaets største styrker.

”Vi har tingene på lager. Hvis vi siger, du får dine varer i overmorgen, så gør du det også. Man kan stole på, hvad vi siger. Vi er seriøse og fleksible, vi kan levere over natten, og så har vi været en del af spillet siden 1942. Det giver helt klart noget respekt og en følelse af stabilitet hos kunderne. Så har vi også gennem årene fået opbygget en vis troskab i vores gode netværk af leverandørerne over hele Europa, som gerne vil gøre en ekstra indsats, hvis vi skal have klaret noget hurtigt,” lyder det fra jubilaren.

På et arbejdsmarked, der konstant er i bevægelse, og hvor projektansættelser og freelancere i stigende grad dominerer, er det sjældent, man støder på en 40-års jubilar. Det vækker begejstring hos direktør Bo Bjerregaard, hvis far, Bruno Bjerregaard, drev virksomheden fra 1978 og frem til generationsskiftet.

”Stig har jo været ansat her i længere tid, end jeg har levet, så i mine øjne har han altid været en del af virksomheden. I et omskifteligt arbejdsmarked, som det vi har i dag, er det enormt prisværdigt, at folk er loyale på den måde og tilvælger fordelene ved en længerevarende relation. Den slags kan mærkes hos mange af de andre medarbejdere, der ikke har været her i 40 år – endnu,” siger Bo Bjerregaard.

En af de første oplevelser, Stig Carlsson kan huske, var, da han i de første spæde år blev ringet op af en virksomhed i Sønderjylland ved navn Danfoss. De havde ved deres levering fået at vide, at de skulle betale på efterkrav frem for på kredit. Noget Metalcentret gjorde ved alle nye kunder.

”Så ringede deres indkøber prompte til mig for lige at spørge, om vi ikke vidste, hvem de var, siden de skulle betale på efterkrav. Så de fik kredit, og lige siden har vi haft dem som kunde,” siger Stig Carlsson, der også var med til at levere metaller, da Operaen i København skulle bygges.

Der var hr. Mærsk jo inde over hver enkelt lille beslutning. Jeg var blandt andet ude i Operaen, hvor den gamle selv var til stede, for at få godkendt farven på de skruer, der skulle benyttes. Men hr. Mærsk var meget stille og rolig, men det glemmer jeg alligevel aldrig,” siger Stig Carlsson.

I en periode på 40 år er der selvsagt sket meget i metalbranchen.

”Da jeg startede var der inden for aluminium tre forskellige legeringer. I dag er der måske 15-20 stykker. Så der er virkelig sket noget inden for produktudviklingen. Konkurrencen er også blevet hårdere og mere international, hvor alle stort set kan levere over natten. Der mener jeg, at vi gør klogt i at slå på vores fleksibilitet og erfaring,” siger Stig Carlsson, der også har svaret klar, når han bliver spurgt, om Metalcentret kommer til at fejre 100-års jubilæum i 2042.

”De unge mennesker gør det godt, så det vil jeg da mene. Det kan godt være, det ikke ligger her, og det er et andet koncept, men jeg er sikker på, at Metalcentret kommer til at være her på den ene eller anden måde. Erfaring kan man ikke fornægte,” siger Stig Carlsson, der må siges at have oparbejdet en stor portion erfaring selv.

Dagen for jubilæet er fredag d. 1. marts 2019 og hovedpersonen bliver om aftenen fejret med en stor fest for kollegaer, familie og venner.

A/S Metalcentret
Ejby Industrivej 100
2600 Glostrup
Glostrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK83983515
P nummer: 1002684737

Kontaktperson

JB
Jens Berthelsen
mail@metalcentret.dk

Send til en kollega

0.062