23948sdkhjf

Bast & Co sparer kunde for et tocifret millionbeløb ved at renovere maskine

| Medlemsnyhed | Indrykket af Bast & CO. A/S

En norsk maskinfabrik valgte Bast & Co til at ombygge og renovere et Schiess Froriep borefræseværk fra 1986. Det sparede virksomheden, der laver udstyr til olieindustrien, et tocifret millionbeløb på.

Skal-skal ikke. Det dilemma stod en norsk maskinfabrik, der laver og reparerer store offshoreventiler og andet tungt udstyr til olieindustrien i, da deres Schiess Froriep FB180-borefræseværk fra 1986 ikke kunne løfte opgaverne længere. I stedet for at købe en ny maskine til et tocifret millionbeløb tog de kontakt til Bast & Co og fik et tilbud på en totalrenovering. Den udgift var også i millionklassen, men alligevel sparede den norske maskinfabrik et tocifret millionbeløb på at ombygge i stedet for at købe nyt. En tilsvarende maskine af denne størrelse findes i øvrigt slet ikke på markedet, så den cirkulære løsning var oplagt - især fordi den nyrenoverede maskine arbejder hurtigere end den gamle. Det gør, at renoveringen finansierer sig selv. Og maskinfabrikken er i nu i stand til hurtigere at kunne levere de kritiske dele, der produceres til offshoreindustrien. Det er vigtigt i en verden, hvor produktionsstop koster kassen.

—  Når borefræseværkmaskinen er færdigombygget, har den fået en helt ny hovedspindel samt Quill og værktøjsantrækssystem, og den vil kunne benytte sig af nye værktøjer, som skal bruges til at fabrikere nye emner til deres kunder i olieindustrien. Med de nye værktøjer lever maskinen op til de krav, der bliver stillet i 2018 i forhold til at kunne producere hurtigere samt være i stand til at producere andre specialemner, som de gamle værktøjer ikke kunne. På den måde opretholder vores kunde konkurrencedygtigheden på markedet, fortæller servicechef Kim Dejbjærg, Bast & Co.

For lave omdrejningstal

Bore-fræseværket er oprindeligt lavet med en spindel i hydrostatic-lejer. Spindlen er efterhånden blevet renoveret ad flere omgange, og den norske maskinfabrik vurderede, at det var på tide at lave en mere gennemgribende renovering med mere tidssvarende teknologi.

—  Med det oprindelige lejesystem var maskinen kun i stand til at køre med et ret lavt omdrejningstal, hvilket ikke er tidssvarende i forhold til de skærende værktøjer, der er på markedet i dag, og som kræver større omdrejningsantal, der derved giver kortere bearbejdningstider, forklarer Kim Dejbjærg.

Konventionelle lejer

Da opgaven skulle løses, valgte Bast & Co at lave en helt ny spindel med konventionelle lejer og har samtidig bygget rammen om, så spindel og ram integreres. Service og vedligehold foregår også mere enkelt, idet den norske kunde ikke skal bruge lang tid på overhaling af spindlen, men kan nøjes med skift af lejer og andre konventionelle dele. Dertil kommer, at motor og gearkasse er blevet renoveret, så de nye specifikationer på spindlen er tilpasset resten af maskinen. Endelig er der sket en elektrisk tilretning, som er udført af firmaets interne, elektriske afdeling, Bast CNC.

Kontakt Bast & Co på tlf. 75857366, hvis du har bearbejdningscentre vi  skal hjælpe med.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Bast & CO. A/S

Porchevej 2
7100 Vejle
Danmark
Bast & CO. A/S

Send til en kollega

0.111