23948sdkhjf

Danske virksomheder mangler kvalificerede medarbejdere

| Medlemsnyhed | Indrykket af Nordiske Annonceindrykning

I de seneste år er der opstået et problem på det danske arbejdsmarked.

De danske virksomheder skriger på kvalificeret arbejdskraft indenfor specifikke arbejdsområder – og det forventes blot, at manglen på arbejdskraft bliver endnu større i løbet af de næste par år.

Grundfos, Tryg, Cowi og IBM frygter for den nye tendens
Det er  ikke kun i de politiske lag, at manglen på arbejdskraft kan mærkes, og derfor bliver diskuteret. Finans.dk skriver, at det også er store, danske virksomheder, som frygter for den nye tendens. Finans har talt med en række topchefer fra store virksomheder som Grundfos, Tryg, Cowi og IBM og de frygter alle for manglen på arbejdskraft.

Og topcheferne presses ikke kun af, at det er færre der uddannes indenfor de brancher, som efterspørges. Flere og flere danske talenter vælger nemlig, at tage til udlandet og arbejde efter endt uddannelse – og det gør det endnu sværere at komme manglen på arbejdskraft til livs. De foreslår derfor også i samme ombæring, at fokus på at holde de danske talenter på det danske arbejdsmarked skal skærpes.

Det er blevet mindre populært at søge mod Danmark
Danmark har i løbet af de seneste år mistet sin tiltrækningskraft, når det kommer til at tiltrække arbejdskraft fra andre lande, skriver finans.dk. Mens Danmark i 2013 lå på en 13. plads over de lande, som tiltrak udenlandsk arbejdskraft, er vi i 2018 røget ned på en 17. plads.

I takt med, at de danske virksomheder, herunder specielt bygge/maskin-branchen og it-branchen mangler arbejdskraft, er dette en kedelig nyhed for danskerne. Vi har nemlig mere brug for hjælp, fra vores naboer, end vi har haft i mange år.

… Men i nogle brancher er arbejdsløsheden stadig høj
Problemet på det danske arbejdsmarked, ligger ikke kun hos den stigende efterspørgsel efter arbejdskraft. I Danmark ses nemlig stadig en tendens til, at arbejdsløsheden er høj indenfor specifikke brancher – og dette giver det danske arbejdsmarked en skæv fordeling af arbejdskraft, som i fremtiden kan volde store problemer. Mark Andersen, chef for Tjeklån.dk og moremoney.dk, oplever også, at mens der er mangel på arbejdskraft i nogle brancher, er arbejdsløsheden høj i andre. Og det er specielt de arbejdsløse, som låner penge.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Nordiske Annonceindrykning

Send til en kollega

0.103