23948sdkhjf

Alt du skal vide om a-kasser – for dig indenfor teknik og industri

| Medlemsnyhed | Indrykket af Nordiske Annonceindrykning

A-kasser har efterhånden været en stabil del af det danske arbejdsmiljø i mange år.

Sammen med fagforeninger er de med til at skabe fundamentet for, hvordan lønninger findes, og hvordan staten lovgiver omkring arbejdslivet.

Men nogle gange kan de føles meget overflødige eller måske endda usynlige – især hvis du allerede har et job og ikke forventer at blive arbejdsløs.

Det betyder dog ikke, at du ikke kan nyde meget godt af at være med i en a-kasse. Læs videre og lær mere om hvorfor, og hvad der er værd at holde i mente!

Den lavpraktiske del af at være i en a-kasse
Den allerstørste grund til at tilmelde sig er meget simpel – du får retten til dagpenge. Dagpenge er rigtigt vigtige, for det er dem, der hjælper dig, når du skulle blive arbejdsløs. Så bliver det meget lettere at holde hovedet over vandet, fordi du ikke skal stresse efter det første og bedste job, som du kan finde.

Mange industrijobs inden for både byggeri og teknik kan blive påvirket her. Hvis der skulle være god mulighed for at beholde et job, så gør det ekstra ondt at miste et job, og kan tage meget på dig psykisk. Med dagpenge i lommen, så er der altid penge til måneden ud. Det gør dit liv lidt lettere.

Kompetenceudvikling er en vigtig del af a-kasserne
Når man nu er i en branche, hvor arbejdsløsheden ikke er så høj, så kan der gå mange år mellem, at man skriver et CV. Hvad gør man så, når man bliver fyret? Jo, så tager man på en a-kasses workshop og lærer mere om det.

Mange a-kasser gør i dag mere end bare at udbetale dagpenge. De kan klæde dig på til, hvordan du klarer en jobsamtale godt, eller hvordan du bedst formidler dine evner i en ansøgning. Dette er en stor fordel, fordi du så ikke længere skal bakse med det alene.

Derudover findes der også hjælp til dig, som måske vil skifte branche, så du bedst kan komme videre. Skulle du være nyuddannet er det også muligt at få hjælp til at få den bedste start ude på jobmarkedet!

Værd at huske på
Nogle ting bør du helt klart tænke over, når du leder efter en a-kasse. Først og fremmest skal du overveje, om den skal være fagligt specifik? Fordelen ved a-kasser såsom Teknikernes A-kasse er, at de kender til det faglige miljø og blandt andet kan hjælpe med at finde stillinger til dig.

Til gengæld må det heller ikke blive for snævert, for så kan det være, at du ikke kan komme videre i jobs, som ellers ville interessere dig. Du bør også overveje, hvor tæt den nærmeste lokalafdeling er. Du gider nok ikke til at køre hundredvis af kilometer for at komme til et møde eller en workshop.

Tjek også gerne, hvad andre mennesker siger. Anmeldelser på Facebook og grupper på nettet kan hjælpe dig med at forstå en a-kasses ry. Så får du kun de bedste muligheder til den dag, hvor du eventuelt skulle blive arbejdsløs.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Nordiske Annonceindrykning

Send til en kollega

0.101