23948sdkhjf

Kollaborativ svejserobot er en del af nyt videncenter i Aalborg

| Medlemsnyhed | Indrykket af Migatronic A/S

Det nyligt åbnede Videncenter for Automation & Robotteknologi på TECHCOLLEGE i Aalborg har kollaborative svejserobotter fra Migatronic på repertoiret.

De skal hjælpe elever, faglærere og virksomheder til at blive klogere på automation og skabe teknologisk nysgerrighed.

Videncentret er et samarbejde mellem flere tekniske skoler i Danmark, hvis formål er at indsamle og ikke mindst dele viden på tværs af faggrupper, industrier og aldre. Automation og robotteknologi er et af de områder, der udvikler sig absolut hurtigst, så det er yderst relevant med et videncenter, der kan formidle den nyeste ekspertviden til fremtidens arbejdskraft og industrien. Videncentret skal både være med til at tiltrække unge til de tekniske skoler og samtidig give de mere erfarne, som har været på arbejdsmarkedet i mange år, inspiration til, hvordan moderne teknologi kan udvikle deres virksomhed.

Netop her spiller Migatronics kollaborative svejserobotløsninger CoWelderTM en vigtig rolle i videncentret, når det drejer sig om uddannelse og efteruddannelse af smede og svejsere. TECHCOLLEGE har hele tre robotløsninger; to CoWelder til MIG-svejsning og en til TIG-svejsning. Robotterne vise både de unge og de mere erfarne, hvad der findes inden for moderne svejseløsninger. CoWelder er en stor succes hos den nordjyske producent af svejsemaskiner og automatiserede svejseløsninger.

”CoWelder er en kollaborativ svejserobot, der samarbejder med svejseren. Den kan overtage mange rutineopgaver i svejseproduktionen, så de ombejlede svejsere kan bruge tid på mere krævende opgaver. Den er en økonomisk overkommelig investering og kræver ikke certificerede robotteknikere til at betjene den. Derfor er den et rigtig godt eksempel på, hvordan selv mindre produktionsvirksomheder kan automatisere dele af deres svejseproduktion, så de kan forblive konkurrencedygtige. Vi har et tæt samarbejde med TECHCOLLEGE, og vi er både glade og stolte over, at vores kollaborative svejserobotløsning får en plads i videncentret”, fortæller Jens Kristensen, distriktschef hos Migatronic i Fjerritslev.

Vigtigt at uddanne arbejdskraft

På TECHCOLLEGE er CoWelder-løsningerne allerede implementeret i undervisningen på metal-uddannelserne, så elever og kursister kan prøve kræfter med robotteknologi og forhåbentlige blive nysgerrige på moderne produktionsteknologi.

- Der kommer til at mangle faglærte i industrien, så vi vil gerne gøre smedefaget attraktiv for de unge og få flere til at vælge netop den uddannelse. Det håber vi, at CoWelder-robotløsningerne kan være med til. Desuden skal CoWelder indgå i efteruddannelsen af de mere erfarne smede og svejsere, så de også kan bidrage med ny viden på deres arbejdsplads. Her skal videncentret i høj grad være en kilde til inspiration til, hvordan fremtidens svejseproduktioner kan se ud – og allerede ser ud nogle steder, fortæller Jesper Frydkjær Pedersen, uddannelsesleder Metal, TECHCOLLEGE i Aalborg.

Ved åbningen af videncentret var også Migatronic Automation repræsenteret. Migatronic Automation er et datterselskab i Migatronic-koncernen og udvikler og sælger automatiserede svejseløsninger i hele Skandinavien.

”En automationsnørd som mig siger ikke nej tak til at bruge en eftermiddag i robotternes tegn. Det er godt, at der er så meget fokus på, hvordan automation kan være med til at løfte danske industrivirksomheder. Vi kan til dagligt se, at konkurrencen fra udlandet er hård, så det er ekstremt vigtigt, at vi uddanner arbejdskraften til at kunne følge med udviklingen inden for moderne teknologi. Vi er rigtig glade for, at vi er en del at det her initiativ”, udtaler Claus Pagh, salgsdirektør hos Migatronic Automation i Aabybro.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Migatronic A/S

Aggersundvej 33
9690 Fjerritslev
Danmark
Migatronic A/S

Send til en kollega

0.109