23948sdkhjf

Kontorrobotterne indtager dine processer – vær på forkant med fremtiden nu

| Medlemsnyhed | Indrykket af Systemate A/S

I flere og flere virksomheder har man fået øjnene op for mulighederne ved at implementere kontorrobotter, der kan automatisere manuelle processer.

Hos Systemate har vores forretningsudvikler Nikolai Sloth set på teknologierne og mulighederne i softwarerobotter. Software, businesscases, arbejdsgange og processer der egner sig til at blive løst af softwarerobotter.

Kontorrobotter kan i nogle tilfælde sidestilles med en avanceret makro, og kan derfor som udgangspunkt være ret simpel og billig at implementere og med øjeblikkelige resultater som følge af dette. En tommelfinger regel i forhold til en businesscase på området, siges at være ”hvis du har en medarbejder, der bruger ca. 1/3 af sin tid på en proces, kan RPA teknologien være rentabel at implementere”. Der kan dog være flere faktorer at tage højde for, da der i tilfælde kan være gevinster at hente ved langt mindre processer, da teknologien bliver nemmere og billigere samt at der kan være nogle implementeringer, som man selv kan stå for efter indledende installering.
Samtidig skal man også tage højde for, at mange af de opgaver teknologien kan løse, er simple og trivielle opgaver, som ofte findes kedelige og tidskrævende for din kollega. Derfor vil vi i mange tilfælde se, at i en nær fremtid, vil vores kollegaer ikke ønske at sidde i en stilling, hvor disse trivielle og kedelige opgaver fylder så meget som vi ser i dag, da de ikke kan identificere sig med opgaven. Derfor kan kontorobotter også være med til at løse fremtidige problemer med at skaffe relevant arbejdskraft.

Hvad er RPA egentlig?

RPA er softwarerobotter der efterligner en medarbejders administrative opgaveløsning. Det sker på tværs af systemer og dokumenter, uden at ændre på de underliggende systemer og dokumenter. Du skal nærmest forestille dig, at en robot sætter sig i din stol og efterligner en arbejdsgang.

Læs resten af artiklen på systemate.dk

Og få svar på: 

  • Hvad er potentialet for automatisering af administrative arbejdsgange?
  • Hvad egner sig til RPA?
  • Processer, der har følgende kendetegn, er oftest egnede til RPA
  • Eksempler på processer med RPA-potentiale
  • Eksempler og gevinster ved Robotic Process Automation
  • Hvordan kommer du i gang med RPA?

Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Systemate A/S

Lyshøjen 14
8520 Lystrup
Danmark
Systemate A/S

Send til en kollega

0.123