23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Effektive robotløsninger øger kapaciteten

Ole Almeborg A/S er en af Danmarks førende producenter af internt transportmateriel og tilbyder både standard- og specialløsninger.

Det stiller store krav til fleksibiliteten i produktionen, hvilket er blandt hovedårsagerne til, at virksomheden de seneste år har investeret i både kollaborative svejserobotter og moderne fuldautomatiske løsninger fra Migatronic Automation i Aabybro. 

Ole Almeborg A/S har siden 1967 udviklet og produceret internt transportmateriel, heriblandt højtløftere og pallevogne, til forskellige industrier i hele Skandinavien. Virksomheden har været ejet af Almeborg-familien gennem alle årene og har sit hovedsæde i Hasle på Bornholm. Kernekompetencerne omfatter blandt andet pladearbejde og svejsning i både rustfrit og sort stål. 

Ole Almeborgs produktion spænder vidt og er derfor opdelt i to enheder; en til produktion af komponenter til interne håndteringsløsninger, og en til serieproduktion af dele til pallevogne. Med henblik på at modernisere og optimere begge produktionsenheder har virksomheden de seneste år investeret i flere robotløsninger fra både Migatronic Automation: 

- Vores brede produktudvalg stiller høje krav til vores effektivitet og fleksibilitet. For at kunne leve op til vores egne høje standarder og samtidig sikre vores leveringsevne havde vi brug for moderne og intelligente robotløsninger, siger Michael Engkær, der er produktionschef hos Ole Almeborg, og fortsætter: 

- Derfor har vi siden 2015 investeret i en række svejseløsninger fra og Migatronic Automation, som spænder fra kollaborative robotter til store robotceller. Løsningerne har overgået alle vores forventninger og gjort vores produktionsenheder mere fleksible samt øget kapaciteten markant – alt sammen uden at gå på kompromis med effektivitet og svejsekvalitet.

Et udviklende samarbejde
I 2017 investerede Ole Almeborg i en CoWelder svejserobot fra Migatronic til produktionen af rustfrie komponenter. Ifølge Michael Engkær har svejserobotten optimeret produktionslinjens svejseprocesser i en sådan grad, at virksomheden nu har investeret i en CoWelder mere: 

- Førhen skulle vores medarbejdere svejse de små komponenter manuelt, hvilket er besværligt og tidskrævende arbejde. Den opgave løfter CoWelder nu til perfektion. Vi har derfor investeret i endnu en CoWelder, og vi overvejer allerede nu at købe en tredje og en fjerde, fortæller Michael Engkær.

Eftersom Ole Almeborg hovedsageligt svejser i sort og rustfrit stål, leverede Migatronic oprindeligt en specialdesignet udgave af CoWelderen monteret med en højtydende pulssvejsemaskine som strømkilde. Det er sidenhen blevet standard på CoWelderen, der i dag leveres med en topmoderne Sigma Select, som med sin alsidighed i software- og funktionsmuligheder kan indstilles til at klare enhver svejseopgave. 

I samarbejde med Ole Almeborg specialudviklede Migatronic Automation også en fleksibel fiksturløsning til CoWelderen i form af et drejebord, der gør det muligt at rotere svejseemnerne 360 grader.

- CoWelderen kan producere cirka det samme som to faglærte smede, og den befrier på den måde svejserne fra at svejse små komponenter manuelt over en længere periode, hvilket er fysisk hårdt arbejde. Derudover er den nem at programmere og er udstyret med en moderne strømkilde, der gør den velegnet til at svejse i både rustfrit og sort stål helt uden sprøjt, forklarer Michael Engkær og fortsætter: 

- Det giver en fantastisk og ensartet finish, der minimerer behovet for efterbehandling, hvilket er meget vigtigt, når man som os er leverandør til bl.a. fødevareindustrien. Derudover sikrer det specialudviklede drejebord en høj fleksibilitet, som både gør svejseemnerne og robotten dynamiske under svejseprocessen. Vi svejser i dag 20 forskellige standardkomponenter på CoWelder, og den er dermed i stand til at dække vores behov inden for produktion af rustfrie standardkomponenter. 

Migatronic Automation har også givet en af Ole Almeborgs ældre svejserobotter en opgradering – et såkaldt retrofit. Robotten har således fået optimeret sine svejseegenskaber med installeringen af en ny og moderne strømkilde, nemlig en Sigma Galaxy MIG/MAG svejsemaskine med pulssvejsning til robotsvejsning. Dermed er den ellers ældre robot nu kommet på svejseteknologisk niveau med resten af produktionslinjen.

Øger kapaciteten med 25 procent
I Ole Almeborgs anden produktionsenhed fremstiller de dele såsom trækstænger til pallevogne, højtløftere og stablere i store serier. Blandt kunderne er Toyota Material Handling, der står for over halvdelen af Ole Almeborgs omsætning. 

Før i tiden var Ole Almeborgs serieproduktion fuldt beskæftiget med at producere dele til Toyota og andre eksterne kunder. Men efter leveringen af to nye robotceller fra Migatronic Automation, hvoraf den ene er en såkaldt dobbeltcelle med to svejserobotter og en manipulator, har virksomheden øget produktionskapaciteten med cirka 25 procent. Det har betydet, at det i dag er muligt at producere langt flere dele og komponenter – også til egne produkter: 

- Med Migatronic Automations hjælp er vores svejseproduktion blevet rationaliseret. Dobbeltcellen er i dag dedikeret til de største produktionsserier, og svejser store volumener hurtigt og med høj kvalitet. På den måde har vi øget vores produktionskapacitet markant fra 80.000 til lige over 100.000 trækstænger om året. Samtidig er enkeltcellen udstyret med fem forskellige fiksturer, som fleksibelt håndterer produktionen af specielle dele i mindre serier, udtaler Morten Jørgensen, der er produktionsleder hos Ole Almeborg. 

- Små produktændringer krævede førhen store ændringer i vores produktionslinje, fx når Toyota foretog små justeringer i deres design. Det er ikke et problem i dag, fordi de nye robotceller nemt kan indstilles og omprogrammeres, slutter han.

Migatronic A/S
Aggersundvej 33
9690 Fjerritslev
Jammerbugt Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34485216
P nummer: 1001721060

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047