23948sdkhjf

Danske underleverandører til vind dårligt repræsenteret i Kina

De danske underleverandører til vindmølleindustrien er for dårligt repræsenteret i Kina, og det koster markedsandele og omsætning. Samtidig opruster kinesiske producenter i et vindmarked i vækst.
De kinesiske underleverandører til branchen opruster og har globale ambitioner, og det begynder dermed at haste, hvis de danske underleverandører vil have foden inden for på det kinesiske vindmarked. Det skriver Jyllands-Posten.

- Underleverandører til vindmølleindustrien med globale ambitioner er nødt til at være på plads i Kina, hvis de skal klare sig i fremtiden. Men danske virksomheder tøver med at tage springet, og tiden er ved at løbe ud. Udviklingen går hurtigt i Kina, hvor produktion af vindenergi er ved at være en moden forretning, siger Henrik Martens, der er chef for energi og miljø-teamet på Danmarks ambassade i Beijing

Derimod mener Jan Hylleberg fra vindmølleindustrien ikke, at de danske underleverandører er så langt bag ud.

- Der er stor fokus på Kina. Mange af underleverandørerne er allerede til stede, og andre er på vej. Udfordringen her og nu er, at finanskrisen har bremset udviklingen, så nogle underleverandører må slå op i banen, til det økonomiske uvejr er drevet over, siger Jan Hylleberg til Jyllands-Posten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174