Kategorier
Indryk kompetence nu!

Integration af sikker robotteknologi

Tilbydes
Oprettet
Udløber
31. august 2016
Spar plads, reducer omkostninger til afskærmning og undgå skader med MELFA Safe Plus - en add-on sikkerhedsfunktion, der via sensorer på robotten registrerer om der er mennesker tilstede inden for robottens rækkevidde.

Robotterne er på vej ind i en lang række danske industrivirksomheder, og robotteknologien er en genvej til at sikre den rentabilitet og effektivitet, der skal sikre danske industris konkurrenceevne over for lavtlønsregionerne. Men hvis robotterne skal arbejde i isolerede og aflukkede celler, kræver de både for meget plads og for store hensyn i mindre produktionsvirksomheder, og så forsvinder en del af den gode idé.

Automatisk regulering af hastighed og styrke
Hans Følsgaard A/S-agenturet, Mitsubishi, er kendt for sine effektive og stærke robotter, men Mitsubishi kan godt se det fornuftige i at skrue ned for styrken, hvis der er menneskelige operatører til stede. Det geniale er, at robotterne i Mitsubishis MELFA F-serie arbejder med fuld hastighed og maksimalt moment, når de passer sig selv, men hvis der er operatører i nærheden, så skruer robotterne ned for hastighed og moment, så robotter og operatører tager behørigt hensyn til hinanden.

MELFA Safe Plus
Hemmeligheden er en add-on sikkerhedsfunktion, der hedder MELFA Safe Plus. Med denne sikkerhed tilføjet, vil sensorer på robotten hele tiden overvåge nærfeltet og se, om der er mennesker tilstede inden for robottens rækkevidde. Hvis det er tilfældet, skruer robotten automatisk ned til en maksimal hastighed på 250mm/sekund. Man kan programmere robotten til to zoner, så hastigheden reduceres i trin afhængigt af, hvor tæt en operatør er på robottens arbejdscelle.

Den reducerede hastighed betyder, at en berøring mellem robot og operatør ikke medfører skader. Den funktion kan så yderligere udbygges med en momentmonitering i MELFA Safe Plus, hvorved momentet i robottens led holdes under en given grænse. Det vil eliminere ”styrken” i robotten, så den i tilfælde af en berøring af en operatør ikke maser på.

De nye MELFA Safe Plus funktioner til Mitsubishis MELFA F-serie er indeholdt i et sikkerhedssystem, der igen styres af en sikkerheds-PLC. Sikkerhedsløsningen til F-seriens hardware og software opfylder de internationale sikkerhedsstandarder som EN 10218-1 for industrirobotter, EN 13849-1 for maskinsikkerhed, EN 62061 for funktionssikkerhed og EN 61800-5-2 for sikkerhed i drev.
De 6-aksede robotter i F-serien leveres med arbejdsradier fra 504mm til 1.503mm og med lastkapaciteter på op til mellem 2 og 20 kilogram

Dansk RobotTeknik er robot systempartner til Hans Følsgaard A/S
Der er en voksende interesse for Mitsubishis brede program, som Hans Følsgaard per 1. januar 2016 vil være eneforhandler af. Derfor er Dansk RobotTeknik meget glad for at være udnævnt til robot systempartner.

Bo Jansen, indehaver af Dansk RobotTeknik, fortæller: ”Som robot systempartner arbejder vi tæt sammen med Hans Følsgaard omkring løsninger med Mitsubishi robotter, hvor vi sammen har fokus på kvalitet, performance og innovation. Dansk RobotTeknik har lang erfaring med robotter, ligesom vi kan integrere Vision-system og gribere fra Robotiq. Og ikke mindst, så har vi solid erfaring med automationsløsninger, hvor robotter arbejder side om side med mennesker, og de sikkerhedsforanstaltninger, dette kræver. En løsning af denne type vil altid blive skræddersyet til behov og miljø så den passer perfekt ind på arbejdspladsen. I samarbejde med kunden finder vi frem til præcis den løsning, der passer til opgaven.”

Læs mere om Dansk RobotTekniks seneste samarbejdende automationsløsning mellem mennesker og robot her.

Kontakt Dansk RobotTeknik for yderligere information.

Om Dansk RobotTeknik
Dansk RobotTeknik tilbyder totale automatikløsninger, industrirobotter og support. Virksomheden leverer både mekaniske løsninger og robotløsninger, og implementerer robotter fra Mitsubishi, KUKA, Fanuc og Universal Robots. Virksomheden blev stiftet i 2009 og er beliggende i Stenløse. www.danskrobotteknik.dkUdbyder
Dansk RobotTeknik ApS
Kløvervangen 11, Ganløse
3660 Stenløse
Danmark

Bo Jansen
Telefon: +45 29860715


Se hjemmeside
Se flere kompetencer
Se hele profilen
Kontakt udbyder

Send til en kollega

0.599