23948sdkhjf

Fem leverandører bejler til milliardordre

Feltet er indsnævret til fem finalister, når Forsvarets Materieltjeneste skal vælge en fremtidig leverandør af over 200 pansrede mandskabsvogne.
Hvem skal levere pansrede mandskabsvogne til det danske forsvar, når den såkaldte PMV M113 efter knap 50 års tro tjeneste skal udskiftes?

Det svar skal Forsvarets Materieltjeneste søge at finde frem til, når en 17 uger lang testperiode fra midten af april sættes i gang.

På forhånd er feltet af kandidater indsnævret til mandskabsvogne fra fem forskellige leverandører:
• CV90 Armadillo - fra BAE Systems Hägglunds AB
• PMMC G5 - fra FFG Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft mbH
• ASCOD - fra General Dynamics European Land Systems - Santa Bárbara Sistemas S.A.
• Piranha V - fra General Dynamics European Land Systems – Mowag GmbH
• VCBI - fra Nexter Systems

Læs også: Otte virksomheder rotter sig sammen om militær-ordre

Forskellen på de fem køretøjer er, at mens de tre øverste er såkaldte bæltekøretøjer, er de to nederste hjulkøretøjer. Og ifølge Forsvarets Materieltjeneste er det et åbent spørgsmål, hvilken model der foretrækkes.

- Testprogrammet gennemføres flere steder i Jylland med udgangspunkt i Oksbøl. Inden selve afprøvningen vil der blive gennemført en omfattende uddannelse af de særligt udpegede soldater blandt hærens mest erfarne kørere af pansrede mandskabsvogne. Herefter vil selve afprøvningen omfatte flere hundrede målinger. Udover alle de tekniske afprøvninger, vil vognene således blive testet på en lang række operative emner som mobilitet, udholdenhed, køreegenskaber i terræn, ergonomiske egenskaber med mere, lyder det i en pressemeddelelse.

Ifølge Jyllands-Posten kommer ordren til at ligge på mellem 206-450 pansrede mandskabsvogne med en samlet værdi af flere milliarder kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079