23948sdkhjf

Cimbria solgt i milliardhandel

Kapitalfonden Axcel sælger Cimbria for 1 mia. kr. milliard kr. efter knap to års ejerskab.
Det er den europæiske kapitalfond Silverfleet der har opkøbt den nordvestjyske producent af udstyr og proceslinjer til forarbejdning, håndtering og opbevaring af korn og såsæd.

Under Axcels knap toårige ejerskab har Cimbria gennemført en lang række operationelle forbedringer af driften og øget investeringerne, hvilket har ført til vækst i både salg og indtjening.

Væksten er også sikret gennem opkøb, da Cimbria i maj 2012 erhvervede den italienske producent af farvesorteringsudstyr SEA (som på opkøbstidspunktet havde en omsætning på 70 mio. kr.). Dermed nåede Cimbria en omsætning på 1,050 mia. kr. i regnskabsåret 2011/2012, hvilket svarer til en stigning på over 50 procent på to år.

Indtjeningen (EBITA) er under Axcels ejerskab fordoblet fra ca. 55 mio. kr. i 2009/2010 til ca. 130 mio. kr. i 2011/2012.

Cimbrias CEO, Karsten Larsen, ser nu frem til samarbejdet med Silverfleet:

- Markedsudsigterne for Cimbria er fortsat meget positive, drevet af behovet for større og mere avanceret korn- og frøforarbejdningskapacitet over hele verden. Med Axcel oplevede vi et fokuseret og værdiskabende ejerskab, hvor vi fik konsolideret os og etableret yderligere produktionskapacitet i Tjekkiet. Det betyder, at vi både er blevet mere omkostningseffektive og har udviklet vores marked. Nu ser vi frem til at fortsætte rejsen med Silverfleet.

Klar til at rykke til næste niveau
Hos Axcel er der stor tilfredshed med, at udviklingsplanen blev realiseret før tid:

- Cimbria har under en dygtig ledelse udviklet sig bedre og nok noget hurtigere end forventet, og det gør det muligt for os at give stafetten videre til en ny ejer efter et kort, men intensivt ejerskab. Vi er stolte over, at en dedikeret ejer som Silverfleet kan se de fortsatte muligheder, og er sikre på, at virksomheden vil fortsætte sin flotte udvikling under det nye ejerskab, siger partner Per Christensen, der har været ansvarlig for investeringen i Cimbria hos Axcel.

- Cimbria er kendt for sine produkter af høj kvalitet og sin brede produktportefølje. Vi tror, at Cimbrias markeder vil opleve robust vækst fremover, og samtidig er der mulighed for geografisk ekspansion, ikke alene i Østeuropa og Rusland, men også i resten af verden. Der er fortsat et stort behov for at udskifte forældet udstyr, og i takt med den globale befolkningsudvikling vil der fortsat være en underliggende vækst i behovet for opbevaring af korn og såsæd. Det gør os sikre på, at vi kan rykke Cimbria videre til næste niveau, siger Gareth Whiley fra Silverfleet.

Transaktionen, som kræver godkendelse fra konkurrencemyndighederne, forventes at blive endeligt gennemført i løbet af første kvartal af 2013.

Om Cimbria Cimbria er en af verdens førende producenter inden for forarbejdning, håndtering og opbevaring af korn og frø. Cimbria tilbyder projektering og processtyring samt udvikling, fremstilling og installation af individuelle maskiner, kundetilpassede systemer og komplette, nøglefærdige anlæg.

Virksomheden blev etableret i 1947. Cimbria omsætter for ca. 1 mia. kr., har ca. 740 medarbejdere og produktionsfaciliteter i Danmark, Østrig og Tjekkiet samt salgskontorer i andre lande i Europa, Asien og Afrika. Cimbrias kunder er primært store industrifarme og multinationale aktører inden for afgrøder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078