23948sdkhjf

Automatik 2012: Linak jagter industrikunderne

Linak er måske mest kendt for sine leverancer af aktuatorer til hæve/sænke-borde, men en stadig større del af koncernens produkter skal målrettes industrikunder.
Linak er på mange måder kommet ud af finanskrisen med raketfart, og for nylig kunne direktør Bent Jensen i Børsen melde om en vækst i første halvår på 5 procent. Og koncernens industri-aktiviteter, der har hovedsæde i Silkeborg, følger godt med.

- Det går faktisk ok for vores industriafdeling. Vores salg stiger, selv om det selvfølgelig ikke går så godt som før 2008. Vi fornemmer også, at vores kunder er begyndt at se lysere på det – især vores automationskunder får flere og flere forespørgsler, fortæller Thomas Skovbjerg.

Nyheder med på messen
Det er selvfølgelig en af grundene til, at Linak er at finde på Automation 2012. En anden er, at messen er et ideelt sted at præsentere nye produkter for en bred kundekreds.

- Vi har lidt nye ting med på messen i år – først og fremmest vores iFlex-system, hvor vi har puttet mere intelligens i vores aktuatorer og dermed givet en masse muligheder for indstillinger og overvågning, fortæller Thomas Skovbjerg, og fortsætter:

- Vi har også fokus på miljø og forsøger på standen at vise kunderne, hvor meget der er at spare ved at bruge vores aktuatorer i stedet for fx hydraulik.

Kunderne skal huske os
Generelt melder Thomas Skovbjerg om en stille tirsdag, men da Metal Supply mødte ham onsdag ved middagstid, var der ved at komme mere gang i den.

Det er nu heller ikke entydigt vigtigt for ham at få et bestemt antal leads med hjem fra messen, som han mener mere skal hjælpe Linak på den lange bane.

- Vi vil selvfølgelig gerne have nogle nye projekter med hjem herfra, men vi er her først og fremmest for at vise os frem, så for os er der tale om en slags ”vedligeholdelses-messe”, der skal gøre, at kunderne ikke glemmer os, siger han til Metal Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094