23948sdkhjf

Sardinanlæg løb med Automatiseringspris

Det blev Cabinplant A/S, der løb med Automatiseringsprisen 2012 for et robotanlæg til trimning og pakning af sardiner i dåse.
Dansk Robot Forening, DIRA, kunne glæde sig over, at antallet af indstillinger til Automatiseringsprisen var fordoblet i forhold til sidste gang, og det betød, at hele 11 projekter var med i kapløbet om årets pris.

Tre var blevet udvalgt som nominerede; Rose Holm A/S, Danfoss Silkeborg og altså Cabinplant, der løb med æren i sidste ende.

Kan sælges til udlandet
Til at overrække prisen havde DIRA entreret med Michael Andersen, administrerende direktør for Team Danmark, der ved samme lejlighed åbnede Automatik 2012-messen. Han kunne konstatere, at Cabinplant havde udmærket sig i et særdeles stærkt felt.

- De har over tid udviklet et anlæg, der er banebrydende, da det samler flere processer i en. Det startede med en prototype og er nu udvidet til at have syv robotter tilknyttet, sagde Michael Andersen, og tilføj:

- Og så forventer de, at anlægget kan sælges til udlandet.

Alt er automatiseret
Anlægget, som Cabinplant har udviklet, bruges til trimning og pakning af sardiner. Det er en proces, der traditionelt har bestået af tre processer. De tre faser er tidligere blevet gjort manuelt eller ved hjælp af en semiautomatisk proces, hvilket Cabinplant har fundet en løsning på.

Virksomhedens nye anlæg kan skære, rense og pakke sardiner og løser dermed alle tre processer – på én gang! Sardinerne lægges på et bånd, hvor et kamera ser hver enkelt sardin. Herudfra beregnes størrelsen, samt hvor sardinen skal skæres. Der er syv robotter på anlægget, og de tager én sardin af gangen og bevæger den over mod dåsen, hvor den skal placeres. I bevægelsen fra bånd til dåse sker afskæring af hoved og hale, samt udsugning af indvolde, hvilket betyder, at når sardinen rammer dåsen, er den helt færdig og klar til pakning. Brugen af kamera bevirker, at der er markant mindre spild ved at benytte denne metode sammenlignet med manuelt arbejde.


- Vi er stolte over at have vundet Automatiseringsprisen. Vi leverer mest til udlandet, og derfor er der ikke så mange i Danmark, der kender til os. Derfor er det ekstra dejligt at blive påskyndet af sine kolleger på hjemstavnen, sagde Henning Ingemann Hansen fra Cabinplant i en kommentar til prisen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093