23948sdkhjf

Atter sorte tal hos Lemvigh-Müller

Stål- og teknikgrossisten er tilbage på rette spor med positivt resultat for 2011.
J-F. Lemvigh-Müller Holding A/S’ årsregnskab for 2011 er netop blevet godkendt på selskabets generalforsamling. Driftsselskabet Lemvigh-Müller A/S har i 2011 opnået et primært driftsresultat på 44,5 mio. kr. før skat og finansielle omkostninger.

Resultatet efter skat er 15,2 mio. kr. Dette betegnes i sig selv som utilfredsstillende, selv om der er tilfredshed med, at virksomheden efter en række vanskelige år nu er tilbage på rette spor med vækst på både top- og bundlinje.

Pilene peger i den rigtige retning
Oven på to meget svære år i 2009 og 2010 ser udviklingen nu endegyldigt ud til at være vendt. Omsætningen steg med 13 procent til 5,1 mia. kr. i 2011. Samtidig er det trods et øget aktivitetsniveau lykkedes at sænke omkostningerne med yderligere 113 mio. kr.

- Med en øget omsætning, en markant strømlining af virksomheden og et 100 procent implementeret SAP it-system har vi et godt udgangspunkt for fremtiden, udtaler administrerende direktør Morten Jørgensen.

- Vi kommer næppe foreløbig til at opleve en højkonjunktur magen til 2005–2007. Derfor indstiller vi os på, at væksten vil være beskeden, konkurrencen er hård og den samfundsøkonomiske udvikling præget af en vis usikkerhed i de kommende år. Men overordnet set kan vi heldigvis konstatere, at pilene peger i den rigtige retning, nemlig mod en udvikling og nogle resultater, som vi kan være bekendt, fortsætter han.

Fornuftig start på 2012
Det nye år er startet med positive takter i første kvartal. Både Stål-divisionen og Teknik-divisionen har oplevet omsætningsfremgang som følge af stigende aktivitet inden for industrien og den tekniske installationsbranche samt omfattende anlægsarbejder i forbindelse med udbygning af infrastrukturen.

Dertil kommer, at den milde vinter har haft en positiv betydning for det samlede aktivitetsniveau, ligesom at virksomheden oplever en voksende efterspørgsel efter produkter til energirenovering og -effektivisering.

- Som følge af en målrettet indsats er det samtidig lykkedes at øge lønsomheden i forretningen, men det skal understreges, at vi også fremover er nødt til at holde skarpt øje med vores omkostninger. Der er i fællesskab blevet gjort en vellykket indsats af ledelse og medarbejdere gennem de seneste tre år med henblik på at tilpasse forretningen til de aktuelle markedsvilkår. Denne situation skal fastholdes for at sikre vores konkurrenceevne i fremtiden, siger Morten Jørgensen.

- Overordnet set kan vi dog tillade os at konstatere, at 2011 som forventet blev et vendepunkt. Lemvigh-Müllers størrelse og omsætning taget i betragtning kan vi ikke på nogen måde tillade os at være tilfredse med et driftsresultat på 44,5 mio. kr. Men vi kan til gengæld tillade os at se mere lyst på fremtiden: Virksomheden er trimmet, organisationen tilpasset og forretningskonceptet stærkt. Vi kan med andre ord sige, at Lemvigh-Müller er på vej tilbage, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159