23948sdkhjf

Skive Maskinfabrik konkurs

Den nordvestjyske underleverandør er blevet begæret konkurs ved Skifteretten i Viborg.
Ifølge Statstidende blev konkursbegæringen modtaget den 13. april, og Skifteretten i Viborg har derfor begæret Skive Maskinfabrik konkurs den 3. maj.

Kurator er advokat Anders Jessen Schmidt, Advokathuset A/S, Resenvej 83, 7800 Skive.

Maskiner overtaget af anden virksomhed
Den nordvestjyske underleverandør blev grundlagt i 2002, og udover traditionelt underleverandørarbejde har man blandt andet haft en produktion skovle til gravemaskiner. Kurator Anders Jessen Schmidt forklarer, at der allerede er fundet en ny ejer til aktiverne i konkursboet.

- Det er umiddelbart op til konkursen lykkedes at sælge maskinerne således, at disse for nuværende forbliver i samme lokaliteter og dermed i samlet drift. Salg er sket til udenforstående tredjemand, som er en allerede eksisterende virksomhed, skriver Anders Jessen Schmidt i en mail til Metal Supply.

Han oplyser videre, at der har været tale om et vanskeligt salg, men at den opnåede løsning kommer både kreditorer, medarbejdere og lokalsamfundet til gode i forhold til den alternative model, der ville have været at bortauktionere maskinerne enkeltvis.

Flere års underskud
Konkursen kommer efter en række hårde år med underskud. I senest offentliggjorte regnskab, som er fra 2010, kom Skive Maskinfabrik ud med et underskud før skat på 1,4 mio. kr., og allerede ved den lejlighed var der usikkerhed om den videre drift.

- Flere års underskud har bevirket, at egenkapitalen er negativ med TDKK 917, og at selskabet dermed kan få problemer med going concern i fremtiden, skrev Skive Maskinfabrik i sit regnskab.

- Selskabet har efterfølgende foretaget en omkostningstilpasning, som forventes at slå igennem i år 2011, hvorfor ledelsen har positive forventninger om overskud og dermed påbegyndelse af reetableringen af egenkapitalen, lød det videre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063