23948sdkhjf

Dansk knowhow sprængte sig vej til den chilenske mineindustri

Den første danske fællesstand på Expomin skabte gode kontakter og nye kunder til 13 danske virksomheder, der netop er returneret til Danmark efter deltagelse på verdens næststørste mineudstilling i Chile.
Verdens største kobberproducent viste interesse for dansk mineudstyr

- Hold op, hvor har jeg travlt – kan jeg få to kaffe og småkager med, lyder det fra Thomas Velgaard – salgschef for minedivisionen Danafloat hos Cheminova, der afleverer bestillingen på fællesarealet på den danske stand, inden han løber tilbage til sit eget areal. Han har netop fået besøg af en procurement manager fra Codelco, det statsejede mineselskab i Chile, der samtidig er den største kobberproducent i verden.

Forventninger indfriet
Dette illustrerer meget godt oplevelsen for de danske virksomheder, der deltog på den danske fællesstand på Expomin, hvor 70.000 professionelle besøgende skabte stor aktivitet for deltagerne. Fordelt på knap 200 kvadratmeter, modtog de danske udstillere besøgende fra hele Sydamerika, og konklusionen fra virksomhederne var enslydende:

- Det har været en rigtig god messe for os - vi har fået særdeles gode kontakter under udstillingen, fortæller Thomas Velgaard, der blandt andet havde sin nye agent i Chile med på udstillingen.

Dette bakkes op ad Michael Esbjørn Jensen, VP division manager hos PMC Technology, der leverer hydraulik- og smøresystemer.

- Vi kom med en forventning om at finde en-to nye, seriøse kunder på messen, og dette er indfriet med stor succes, da vi indtil videre har fået fem nye kunder, og allerede har modtaget konkrete forespørgsler på to store projekter.

Netværk og dansk udstyr i topkvalitet skabte synlig effekt
Fællesstanden blev arrangeret af Danish Mining & Quarry Group under Eksportforeningen i samarbejde med den danske Ambassade i Chile, og umiddelbart kan man spørge, hvad danske virksomheder laver på verdens næststørste mineudstilling.

Dette besvaredes blandt andet af den danske Ambassadør i Santiago, Lars Steen Nielsen, under hans åbningstale på den danske stand.

- Vi har ingen miner i Danmark, men vi har danske leverandører af udstyr i topkvalitet, der anvendes i mineindustrien. De er alle førende inden for hvert deres område, sagde han.

Hjælp til nyt marked
Netop effekten af at stå sammen på en udstilling understreges blandt andet af direktør for GlobeFLX Jørgen Kildegaard:

- Vi havde aldrig turdet bevæge os til Chile alene, ikke alene på grund af sproget, men også fordi markedet er helt nyt for os. Netværket blandt udstillerne er helt fantastisk, og vi har fået flere aftaler i gang, blandt andet takket være nogle af de andre.

- Synligheden er bare større, når virksomhederne står sammen, og samtidig har der været en helt fantastisk god, positiv og kollegial adfærd blandt deltagerne, som vi kan arbejde videre med i vor netværksgruppe derhjemme, supplerer Heidi Ravn, der er koordinator for Danish Mining & Quarry Group.

De danske virksomheder på fællesstanden var:
- C.C. Jensen
- Cheminova
- Danfoss
- DHI
- Falck Aprem
- Fractum
- GlobeFLX
- Grundfos
- ITW Densit
- Kamstrup
- PMC Technology
- Sense-Tech Weighing Systems
- Svendborg Brakes
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094