23948sdkhjf

EWEA 2012 åbnet - så er vi i gang

I en fyldt og summende sal sad repræsentanter for vindmøllebranchen fra hele verden og ventede på åbningen af Europas største vindkonference i Bella Center.
Fra det ene øjeblik til det andet blev Bella Centerets største konferencelokale fyldt af en ”larmende stilhed”, da de fremmødte blev bedt rejse sig for H.K.H. Kronprins Frederik. Åbningsceremonien var nu for alvor gået i gang.

Den næste time skulle den forventningsfulde sal være vidne til en række talere, der alle bar præg af stolthed over, hvad der indtil nu er nået af ambitiøse mål, men også et formanende budskab om, at branchen er nødt til at stå sammen, hvis Europa fortsat skal være førende inden for vindkraft i fremtiden.

Christian Kjær, CEO for EWEA, åbnede ceremonien med optimistiske toner og kunne blandt andet lade et forventningsfuldt publikum vide, at den europæiske vindmølleindustri havde forøget sit bidrag til BNP med 30 % i 2010 til trods for de økonomiske modvinde.

Men det, der udløste ceremoniens første og største bifald, var da Christian Kjær afslørede, at der nu installeres mere vindkraft om året, end der er installeret kernekraft det sidste årti.

Den fælles grønne vej
I en perlerække af stærke talere udtrykte H.K.H. Kronprins Frederik, Statsminister Helle Thorning-Schmidt og EU’s energikommissær Günther Oettinger alle en tro på vindkraft som en central del af fremtidens energimiks.

Især Helle Thorning-Schmidt var tydeligt imponeret over den store opbakning til EWEA 2012 og understregede sin tro på vindkraft i, hvad hun kaldte ”en fælles grøn vej fremad”.

Med afsluttende ord fra Felix Ferlemann, CEO for Wind Power Siemens og professor Arthouros Zervos, præsident for EWEA, bevægede forsamlingen sig ud på udstillingen, hvor H.K.H. Kronprins Frederik, Helle Thorning-Schmidt samt Günther Oettinger klippede snoren over og erklærede EWEA 2012 for åben.

Kilde: Vindmølleindustrien - http://www.windpower.org]

Læs mere om: EWEA
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094